Noul excavator pentru manipularea materialelor Cat MH3050 oferă un nivel înalt de performanță

MEq
By MEq iulie 4, 2023 14:09

Noul excavator pentru manipularea materialelor Cat MH3050 oferă un nivel înalt de performanță

Noul excavator pentru manipularea materialelor Cat MH3050 oferă performanțe superioare, fiabilitate dovedită și un confort premium în cabină. Sistemul electrohidraulic avansat optimizează echilibrul dintre putere și eficiență, îmbunătățind timpii de ciclu pentru a manipula mai mult material în aceeași perioadă de timp, crescând astfel potențialul de profit. MH3050 extinde gama de excavatoare pentru manipularea materialelor Cat și oferta producătorului american pentru aplicații industriale.

Noul excavator pentru manipularea materialelor Cat MH3050 oferă un nivel înalt de performanțăNoul excavator pentru manipularea materialelor Cat MH3050 oferă performanțe superioare, fiabilitate dovedită și un confort premium în cabină. Sistemul electrohidraulic avansat optimizează echilibrul dintre putere și eficiență, îmbunătățind timpii de ciclu pentru a manipula mai mult material în aceeași perioadă de timp, crescând astfel potențialul de profit. MH3050 extinde gama de excavatoare pentru manipularea materialelor Cat și oferta producătorului american pentru aplicații industriale.

Acest excavator manipulator de nouă generație este acționat de motorul Cat C9.3B, capabil să funcționeze cu biodiesel până la B20. Îndeplinind standardele de emisii EU Stage V și U.S. EPA Tier 4 Final, sistemul de posttratare al motorului, care nu necesită întreținere, reduce costurile de operare și maximizează timpul de funcționare al utilajului. Reglarea cu precizie a cerințelor de putere în funcție de sarcinile de lucru, putând opta între modurile Power, Smart și Economy, reduce consumul de combustibil fără a sacrifica performanțele utilajului.

Ofertele de braț și balansier se combină pentru a asigura utilajului o rază de acțiune de până la 18 m, astfel încât operatorii să manipuleze mai mult material fără a repoziționa excavatorul. MH3050 oferă, de asemenea, un cuplu ridicat de rotire pentru a muta rapid materialul. Permițând deplasarea liberă a brațului în sus și în jos, fără a utiliza debitul pompei, funcția standard SmartBoom permite operatorului să se concentreze pe controlul balansierului și al graiferului, pentru un ciclu de operare mai eficient în ceea ce privește consumul de combustibil. Totodată, este disponibilă o gamă extinsă de unelte de lucru, ce cresc flexibilitatea de operare. Un generator opțional de 25 kW este disponibil din fabrică, pentru aplicațiile ce presupun utilizarea unui magnet.

Tehnologie
Tehnologiile standard de pe excavatorul pentru manipularea materialelor Cat MH3050 cresc protecția în operare. E-fence împiedică utilajul să se deplaseze în afara perimetrelor definite de operator, în timp ce Cab Avoidance previne orice potențial contact dintre unealta de lucru și cabină. Cat Payload ajută la atingerea obiectivelor precise de încărcare, pentru a îmbunătăți eficiența operațională. Ridicați o încărcătură de material – folosind graifere portocală și cupe clamshell – și obțineți în timp real o estimare a greutății, fără a fi nevoie de pivotare. Prin solicitarea unui cod PIN pentru pornirea motorului, funcția Operator ID împiedică manevrarea neautorizată a utilajului.

Noul excavator pentru manipularea materialelor Cat MH3050 oferă un nivel înalt de performanțăProiectat pentru operarea în siguranță
Ferestrele mari din sticlă securizată cu stâlpi mici ai cabinei reproiectate sporesc vizibilitatea de jur împrejur și siguranța în operare. Camerele video standard pentru partea dreaptă și spate, cu opțiunea de upgrade pentru vizibilitate la 360 de grade, afișează fluxul video pe monitorul tactil mare din cabină, îmbunătățind și mai mult vizibilitatea asupra zonei de lucru. Parbrizul și geamul din plafon din sticlă groasă, stratificată (laminată) și rezistentă la impact ridicat, îndeplinesc standardele EN356, P8B și P5A. Utilajul este echipat cu lumini LED de 1800 de lumeni, amplasate pe șasiu, braț și balansier, pentru o siguranță mai mare și o vizibilitate maximă în timpul operării în condiții de întuneric.

Un comutator acționabil de la nivelul solului oprește alimentarea cu combustibil a motorului și întregul utilaj. Supapele standard de control pentru coborârea brațului și balansierului împiedică curgerea inversă a uleiului, în cazul unei pierderi neașteptate a presiunii hidraulice, menținând în siguranță poziția articulației frontale. Diferitele opțiuni de acces la cabină oferă, de asemenea, un acces ușor, sigur și rapid și la zona de service superioară.

Confort regândit
MH3050 vine standard cu o cabină premium, cu direcție prin joystick, pentru a elimina coloana de direcție și a îmbunătăți vizibilitatea înainte, spațiul la nivelul picioarelor și ușurința accesului în cabină. Toate comenzile sunt poziționate convenabil, în față și la îndemâna operatorului, pentru a evita mișcările inutile. Un monitor cu ecran tactil de înaltă rezoluție, de 254 mm (10 inch), cu jog-dial, permite o navigare ușoară prin comenzile intuitive. Pentru a începe ușor fiecare zi de lucru, utilajul își reamintește automat setările joystick-ului pe baza ID-ului operatorului. Coloana hidraulică de ridicare a cabinei are un nou sistem de amortizare și îmbunătățește vizibilitatea de jur împrejur, asigurând diminuarea vibrațiilor externe.

Noul excavator pentru manipularea materialelor Cat MH3050 oferă un nivel înalt de performanțăCapacitate superioară de service
Funcția standard Product Link colectează date critice de operare, cum ar fi locația, orele de lucru, consumul de combustibil, productivitatea, timpul de inactivitate, alertele de întreținere și codurile de eroare, care pot fi accesate și urmărite de la distanță pentru a crește managementul eficient al flotei.

Cu un ciclu de exploatare cu 50% mai mare decât al modelelor anterioare, noul filtru de ulei hidraulic îmbunătățește filtrarea și mărește intervalele de înlocuire la 3.000 de ore de funcționare. Noile supape anti-scurgere mențin uleiul hidraulic curat în timpul înlocuirii filtrului. Toate filtrele de combustibil au un interval coordonat de înlocuire la 1.000 de ore de funcționare, pentru a reduce cerințele de întreținere. Lubrifierea automată standard simplifică întreținerea, menținând automat utilajul uns în punctele esențiale, de la lagărul de pivotare și sistemul de ridicare a cabinei până la vârful balansierului.

Operatorii pot urmări durata de viață a filtrelor și intervalele de întreținere direct pe monitorul de înaltă rezoluție din cabină. Eliminând nevoia de interacțiune cu operatorul, ventilatorul de răcire de înaltă eficiență dispune de o funcție standard de inversare automată, pentru a menține miezurile curate, maximizând timpii de operare ai utilajului.
Pentru mai informații suplimentare, contactați reprezentantul local Cat.

MEq
By MEq iulie 4, 2023 14:09