KLEMM prezintă noua instalație de foraj geotermal KR 708-3GW

MEq
By MEq august 10, 2021 17:07

KLEMM prezintă noua instalație de foraj geotermal KR 708-3GW

Compactă și ușoară, noua instalație de foraj KR 708-3GW completează gama de produse KLEMM pentru foraj cu tub, cu un sistem cu cap dublu de rotire pentru captarea energiei geotermale aproape de suprafață.

Performanța ridicată se combină perfect cu dimensiunile compacte și designul ușor – acestea fiind avantajele-cheie ale noii instalații de foraj geotermale de la KLEMM Bohrtechnik.

Odată cu succesorul seriei de instalații de foraj KR 707-1W, KLEMM își extinde gama de produse în sectorul de foraj geotermic aproape de suprafață. Acest sector se întinde de la construcțiile rezidențiale până la proiectele la scară largă, ce pot include zeci de foraje pe un singur șantier. Adâncimile de foraj pot ajunge până la aprox. 200 m.

Comparativ cu utilajele concurente, integrarea unui șasiu oscilant și a unei articulații rotative oferă o mobilitate specială în terenuri accidentate și flexibilitatea instalării mastului de foraj la punctul de atașare a sapei de foraj rotative. Ca urmare, utilajul de foraj KR 708-3GW este utilizat oriunde apar cele mai dificile situații de șantier (de ex: la modernizarea sistemelor de încălzire geotermală de pe structurile existente, în așa-numita actiune de recondiționare).

Cu sistemul de foraj cu cap dublu de rotire furnizat în echiparea standard, pot fi abordate rapid și cu un risc redus diferite formațiuni de sol (argiloase dense, nisipoase, rocă dură etc). Mastul de foraj, cu o forță de retragere de până la 100 kN, și unitatea de acționare rotativă cu carcasă de protecție, cu un cuplu maxim de 24 kNm, permit adâncimi mari ale tubului, în cazul în care forajul trebuie efectuat într-un teren instabil.

Un dispozitiv de ridicare (macara) atașat capului dublu de rotire glisabil facilitează manipularea bobinei, care este utilizată pentru instalarea sondei geotermale în gaura forată. Pe lângă motorul diesel certificat EURO V, sistemul Power Sharing – dezvoltat și brevetat de KLEMM Bohrtechnik –, și sistemul EEP Energy Management sunt tehnologii moderne suplimentare utilizate pentru conservarea resurselor și protejarea mediului.

MEq
By MEq august 10, 2021 17:07