Noile stivuitoare Toyota Tonero se încadrează cu brio în standardul Stage V

MEq
By MEq iulie 26, 2021 19:11

Noile stivuitoare Toyota Tonero se încadrează cu brio în standardul Stage V

Toyota Material Handling Europe și-a optimizat gama de stivuitoare cu motoare cu combustie interna, proiectate pentru productivitate, eficiență și mediu. Gama Tonero Stage V include cele mai ușoare motoare industriale Toyota, proiectate și produse intern, optimizând performanța și manevrabilitatea. Noile modele au un consum mai redus de combustibil, o întreținere mai mică, dar, cel mai important, sunt mai puțin poluante.

Noua gamă Toyota Tonero Stage V este eficientă din punct de vedere energetic și mai putin poluantă decât o cer ultimele norme de emisii din Uniunea Europeană, oferind în același timp o serie de avantaje pentru utilizatorii de stivuitoare cu contragreutate. Utilajele sunt echipate cu un motor industrial Toyota, robust, fiabil și ușor de întreținut, având un consum de combustibil și costuri de întreținere reduse.

Noul design al contragreutății a fost revizuit și îmbunătățit pe toată gama. Acest lucru oferă acces ușor pentru service, economisind timp și rezultând într-o productivitate crescută, adăugând totodată un cost total de proprietate redus. Aspectul a fost modificat și pentru modelele din clasa de la 1,5 la 3,5 t.

Dincolo de normele cerute de Stage V
Standardul european privind emisiile, Stage V, vizează reducerea emisiilor motoarelor cu ardere internă. Toyota Material Handling depune eforturi în acest sens și se angajează să ofere soluții mai curate și mai ușoare, cu un nivel de performanță de înaltă calitate. Gama Tonero satisface nevoile operaționale specifice, reducând nivelurile de emisii, impactul asupra mediului și costul total de proprietate.

Prin urmare, cele mai noi modele cu motor de la Toyota au fost optimizate, inclusiv cele mai ușoare motoare industriale pe diesel și GPL, în conformitate cu ultimele reglementări UE privind emisiile. Unul dintre atuurile stivuitoarelor Toyota rezidă în faptul că toate motoarele sunt proiectate și produse intern (in-house).

Gama Tonero poate fi utilizată în orice aplicație. Oferta Toyota CB IC (stivuitoare cu combustie interna) cuprinde modele de la 1,5 t până la 8 t – pentru operațiuni ușoare până la aplicații intense, în interior sau în exterior. În clasa de capacitați de până la 3,5 t, clienții au de ales între un Tonero cu transmisie hidrodinamică sau hidrostatică.

Motoare ușoare Toyota
Sursa puterii modelelor Tonero stă în motoarele folosite: Toyota a aplicat principiul Kaizen (îmbunătățire continuă) pentru a oferi motoare ușoare atât pentru vehiculele pe gaz, cât și pentru cele diesel. Noile modele Tonero includ motoare Toyota puțin poluante, sigure și fiabile, conforme Stage V.

Gama de stivuitoare cu convertor, ce oferă o transmisie hidrodinamică, este disponibilă până la 8 t, atât în versiunea diesel, cât și în cea GPL. Modelele „entry”, cu capacitați de la 1,5 la 1,8 t, sunt diesel si sunt echipate cu motorul 1DZIII. De la 2 până la 8 t, clienților li se oferă motoare common rail cu 3 și 4 cilindri, ultra-curate și foarte eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil. Ambele versiuni includ filtru de particule diesel (DPF) și furnizează putere și cuplu ridicate la turații reduse ale motorului, pentru o durată lungă de exploatare.

Gama cu transmisie hidrostatică este disponibilă atât în versiunea diesel, echipată cu motorul diesel cu 3 cilindri 1ZS de mare putere (2.0-3.5 t), cât și GPL (1.5-3.5 t). Noul software dezvoltat de Toyota pentru toată gama și tehnologiile suplimentare oferă o manevrabilitate și o productivitate optimizate, precum si o capacitate de frânare mai puternică.

Siguranță
Operatorii pot beneficia de un nou tablou de bord ergonomic, cu un nou display, ușor de citit și intuitiv datorită comenzilor integrate acum într-un singur loc. Indicatorii pentru uleiul hidraulic, poziția roții, înclinarea catargului, filtrul de particule diesel (DPF), direcția de conducere, timpul și consumul de combustibil fac parte din noile funcții incluse pe display, toate contribuind la creșterea productivității și la reducerea costurilor.

Noile lumini LED frontale și spate îmbunătățesc vizibilitatea operatorului, pentru o manevrare mai sigură. Durata lungă de exploatare și eficiența energetică a lămpilor cu LED oferă economii semnificative de combustibil și costuri de service, crescând disponibilitatea și productivitatea.

MEq
By MEq iulie 26, 2021 19:11