Cat crește performanțele de operare pentru noile excavatoare de manipulare a materialelor MH3250 și MH3260

MEq
By MEq noiembrie 25, 2022 18:52

Cat crește performanțele de operare pentru noile excavatoare de manipulare a materialelor MH3250 și MH3260

Story Highlights

  • Caterpillar
  • excavator pentru manipularea materialelor
  • Cat MH3250
  • Cat MH3260
  • Cat Material Handler
  • Cat tracked material handlers

Related Articles

Stabilind standardul de putere și performanță fără compromisuri, noile excavatoare de manipulare a materialelor Cat MH3250 și MH3260 oferă o eficiență ridicată în aplicații solicitante. Înlocuind modelele istorice Cat 330D MH, respectiv 345C MH, excavatoarele pe șenile pentru manipularea materialelor MH3250 și MH3260 de nouă generație au intervale de întreținere mai lungi și o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil. Aceasta se traduce în costuri de proprietate și operare reduse cu până la 20%. Iar noul concept de cabină crește confortul operatorului pe tot parcursul turei de lucru.

Ambele modele dispun de noi trenuri de rulare cu ecartament variabil ce îmbunătățesc transportul lor între șantiere, fără a sacrifica performanțele de ridicare. Ecartamentul se retrage la 3 220 mm, pentru a face deplasarea mai eficientă. Când lucrează pe șantier, ecartamentul se extinde până la 3 720 mm lățime, crescând stabilitatea și maximizând capacitățile de ridicare. MH3250 și MH3260 au capacități impresionante atunci când lucrează la raze maxime de 16,1 m, respectiv 18 m, reducând numărul de repoziționări, când trebuie să manipuleze materiale în depozite.

Ridică ștacheta în termeni de performanță
Cele trei moduri de putere diferite – Power, Smart și Eco – reglează cu precizie cerințele de putere pe șantier. Astfel, noile MH3250 și MH3260 consumă mai puțin combustibil decât modelele anterioare, fără a sacrifica performanțele. Modul inteligent potrivește automat puterea motorului și puterea hidraulică în funcție de condițiile de lucru, pentru a reduce consumul de combustibil, în timp ce Modul Power asigură putere maximă pentru a optimiza productivitatea. Noile motoare eficiente din punctul de vedere al consumului îndeplinesc standardele stricte de emisii EPA Tier 4 Final și EU Stage V și pot rula pe biodiesel până la B20.

Aceste excavatoare pentru manipularea materialelor pot lucra la altitudini de până la 2 600 m deasupra nivelului mării, fără modificarea parametrilor motorului, și are o capacitate standard de operare la o temperatură ambientală ridicată de 52 °C și de pornire la rece de până la -32 C˚. Noua poziționare a supapelor plasează automat presiunea și debitul hidraulic acolo unde este necesar pentru a crește eficiența manipulării materialelor. Sistemul lor electrohidraulic avansat asigură echilibrul optim între putere, eficiență și controlul sarcinii. Încălzirea automată reduce timpul necesar pentru încălzirea uleiului hidraulic la temperaturi scăzute și ajută la prelungirea duratei de viață a componentelor sistemului.

Pentru aplicații variate e disponibilă o gamă extinsă de atașamente și opțiuni de balansier. Pentru o versatilitate crescută a lui MH3250, poate fi echipat, din fabrică, cu un generator de 25 kW pentru operarea cu magnet. Clienții au la dispoziție o gamă de unelte de lucru Cat în diferite dimensiuni, pentru a satisface nevoile de manipulare a materialelor și de producție.

Confort în cabină
Cu sistem de suprimare a sunetului, pentru reducerea zgomotului interior, și montanți elastici (din cauciuc) pentru cabină, ce reduc vibrațiile, noua generație de cabină de nouă generație avansează ușurința de operare, confortul și productivitatea. Toate comenzile sunt poziționate convenabil în fața și la îndemâna operatorului pentru a evita mișcările inutile. Consola din stânga se ridică în sus pentru a permite intrarea și ieșire ușoară din cabină. Asigurând confortul operatorului pe toată durata turei de lucru, în orice climat, scaunul premium cu suspensie pneumatică este încălzit și ventilat.

Monitorul cu ecran tactil de înaltă rezoluție, de 254 mm (10 inch), cu jog-dial, oferă o navigare ușoară a comenzilor intuitive. Folosind noua funcție ID operator, diferiți operatori își pot stoca setările specifice ale joystick-ului și ale modului de putere preferat, iar utilajul își reamintește automat setările pe baza ID-ului. Îmbunătățind eficiența de încărcare/descărcare a remorcilor cu pereți înalți și încărcarea tocătorului, cabina controlată hidraulic se ridică la o înălțime maximă de 6 020 mm.

Siguranța
Stâlpii mai mici ai cabinei, geamurile mari și capota plată a motorului oferă operatorului o vizibilitate de jur împrejur excelentă, sporind siguranța. Cu fluxul video afișat pe monitorul tactil mare, camerele standard retrovizoare și laterală îmbunătățesc vizibilitatea zonei de lucru. Designul cabinei include parbrize laminate, rezistente la impact, ce îndeplinesc standardele P5A, operatorii fiind protejați împotriva resturilor în cădere și prin sistemul standard de protecție a obiectelor în cădere (FOGS – Falling Object Guard System).

Platforma superioară de service cu trepte perforate antiderapante permite accesul ușor, sigur și rapid la punctele de service. În cazul unei întreruperi a debitului hidraulic, cabina poate fi coborâtă în siguranță prin intermediul uneia dintre cele două supape de urgență de coborâre a cabinei, situate atât în interiorul cabinei, cât și în exteriorul utilajului. Supapele de control de pe braț și balansier împiedică curgerea inversă a uleiului hidraulic, pentru a menține poziția articulației frontale, în că sistemul hidraulic suferă o pierdere neașteptată de presiune.

Tehnologiile standard ale excavatoarelor de manipulare a materialelor MH3250 și MH3260 măresc protecția operațională. Noul sistem de evitare a cabinei ajută operatorul să prevină contactul dintre atașament și cabină.
Funcția E-fence oprește automat mișcarea utilajului în afara limitelor stabilite setate de pe monitor pentru întregul ansamblu de lucru. Prin solicitarea unui cod PIN pentru pornirea motorului, noua funcție Operator ID împiedică operare neautorizată a utilajului.

Service simplificat
Intervalele de service sincronizate și programele extinse de înlocuire a filtrelor reduc timpii și costurile de întreținere pentru noile excavatoare manipulatoare de materiale Cat MH3250 și MH3260. Toate filtrele de combustibil au un interval coordonat de înlocuire la 1.000 de ore de funcționare, iar noul filtru de admisie a aerului cu prefiltru durează până la 1.000 de ore, reducând cerințele de întreținere. Noul filtru de ulei hidraulic îmbunătățește filtrarea și mărește intervalele de înlocuire la 3.000 de ore de funcționare, o durată de viață cu 50% mai mare decât modelele anterioare de filtru. Noile supape anti-scurgere mențin uleiul hidraulic curat în timpul înlocuirii filtrului, pentru a îmbunătăți longevitatea sistemului.

Operatorii pot urmări durata de viață a filtrului și intervalele de întreținere de pe monitorul de înaltă rezoluție din cabină. Eliminând nevoia intervenției operatorului, ventilatorul de răcire foarte eficient are o funcție reversibilă automată pentru a menține miezurile curate, maximizând timpii de funcționare. Port-urile Cat S∙O∙S amplasate convenabil permit prelevarea rapidă a probelor de fluid pentru analiză, simplificând întreținerea.

MEq
By MEq noiembrie 25, 2022 18:52