Noul excavator Cat 340 atinge noi niveluri de performanță

MEq
By MEq ianuarie 16, 2023 13:05

Noul excavator Cat 340 atinge noi niveluri de performanță

Noul excavator hidraulic Cat 340 dispune de un motor mai puternic, șenile mai late și o contragreutate de 7,5 tone – pentru o productivitate cu 10% mai mare față de modelul din 2020, Cat 336. Puterea și stabilitatea sporite, combinate cu eficiența sistemului electrohidraulic de nouă generație, îl fac cea mai bună alegere din clasa de 40 de tone, (în tone per oră).

Puternic și robust, cu întreținere redusă
Structurile ranforsate ale noului excavator asigură durabilitate pe termen lung în săpături dure, încărcarea camioanelor și în aplicații cu ciocan hidraulic. Cele 14 milioane de ore de funcționare ale motorului Cat C9.3B atestă fiabilitatea sa pe termen lung.

Cele trei moduri de operare potrivesc puterea excavatorului la cerințele lucrării, economisind combustibil. Modul Power oferă putere maximă pentru cele mai solicitante sarcini; modul Smart ajustează automat puterea motorului și puterea hidraulică la condițiile de săpat, pentru a reduce consumul de combustibil; iar modul Eco minimizează consumul de combustibil, reducând turația motorului la o constantă de 1500 rpm.

Intervalele sincronizate de întreținere a filtrelor de ulei și combustibil de 1.000 de ore reduc timpii de inactivitate. Intervalele extinse (de peste 10.000 de ore de funcționare a utilajului) elimină costul manoperei pentru nouă schimburi de filtre de ulei și combustibil și costul înlocuirii pieselor pentru 27 de filtre de ulei și combustibil, comparativ cu multe excavatoare competitive din clasa de 30-40 t.

Capacitatea de la lucra in condiții de temperatură ridicată de max. 52˚C, de a porni în medii reci de până la -18˚C și de a lucra la altitudini de până la 4500 m face ca excavatorul Cat 340 să fie potrivit pentru aproape orice mediu. Încălzirea automată a sistemului hidraulic la temperaturi scăzute face ca utilajul să funcționeze mai rapid și prelungește durata de viață a componentelor mașinii. Filtrul de aer cu pre-curățare face față în condiții cu mult praf, iar ventilatorul hidraulic reversibil de înaltă eficiență menține miezurile curate de reziduuri.

Product Link colectează date automat. Iar prin intermediul aplicațiilor web și mobile, se pot vizualiza informații precum locația, orele de funcționare, consumul de combustibil, timpii de inactivitate, alertele de întreținere, codurile de diagnosticare și starea utilajului. Pentru maximizarea timpilor de funcționare, funcțiile Remote Troubleshoot și Remote Flash permit dealerilor să se conecteze de la distanță cu utilajul, pentru a vizualiza codurile de eroare și a actualiza software-ul de operare.

Operare simplă, confortabilă
Cabina e disponibilă în opțiunile de echipare Deluxe și Premium. Versiunea Deluxe e dotată cu scaun încălzit cu suspensie pneumatică, iar cabina Premium dispune de scaun cu suspensie pneumatică încălzit și ventilat. La ambele, consola stânga se rabatează în sus pentru un acces mai ușor în și din utilaj.

Monitorul cu ecran tactil și butonul rotativ (jog dial) permit o navigare rapidă prin comenzile utilajului și oferă acces ușor la manualul de utilizare digital al mașinii. Pornirea cu buton fără cheie (keyless) este standard, iar telecomanda Bluetooth este disponibilă. Parola de identificare a operatorului permite pornirea motorului, iar ID-ul operatorului poate salva și restabili rapid butonul joystick-ului, răspunsul lui și preferințele de model în funcție de operatorii individuali.

Funcția opțională Cat Stick Steer face deplasarea și virarea mult mai ușoare. O serie de tehnologii standard – Cat Payload (cântărirea la bord sarcinii utile), Grade Assist pentru menținerea pantei și 2D Grade cu indicarea adâncimii și a pantei – măresc eficiența operatorului și productivitatea mașinii.

Toate sistemele Cat Grade sunt compatibile cu stațiile de bază de la furnizorii terți de tehnologie de top. Operatorii pot stoca până la patru offset-uri de adâncime și pantă pentru a tăia rapid la cotă, fără vreun dispozitiv extern de verificare. Funcția Auto Hammer Stop avertizează operatorii după 15 secunde de tragere continuă și apoi oprește ciocanul hidraulic după 30 de secunde, pentru a preveni uzura. Funcțiile Auto Dig Boost și Auto Heavy Lift cresc penetrarea cupei și capacitatea de ridicare cu 8%, iar Lift Assist ajută operatorii să prevină răsturnarea utilajului.

MEq
By MEq ianuarie 16, 2023 13:05