Noua platformă Trimble Earthworks Grade Control transformă controlul utilajelor

MEq
By MEq martie 7, 2017 23:32

Noua platformă Trimble Earthworks Grade Control transformă controlul utilajelor

Pe 1 martie, Trimble a anunțat sistemele Trimble Earthworks pentru excavatoare şi Trimble Earthworks pentru buldozere. Trimble Earthworks transformă controlul utilajului cu primul sistem integrat automat 3D pentru excavatoare din industrie. În plus, o nouă configurație pentru buldozere mută receptoarele de pe lamă pe acoperișul cabinei. Reproiectată de la zero, platforma inovatoare de control de nouă generație dispune de un software intuitiv, ușor de însușit, ce rulează un sistem de operare Android. Software-ul și hardware-ul de ultimă generaţie oferă operatorilor, indiferent de nivelul de calificare, capacitatea de a lucra mai rapid și mai productiv decât înainte.

„Trimble a fost pionier în materie de sisteme de control al mașinii”, a declarat Scott Crozier, director de marketing pentru Trimble Civil Engineering and Construction. „Acum, Trimble Earthworks duce controlul utilajelor la un alt nivel, cu o platformă ce reinventează tehnologia de control al mașinii, făcând-o ușor de utilizat și de învățat, precum și mai accesibilă pentru mai multe tipuri de contractori.”

Software intuitiv
Aplicația Trimble Earthworks Grade Control este construită pe sistemul de operare Android și foloseşte noul display tactil Trimble TD520 de 10 inch (25,7 cm). Aplicaţia Earthworks a fost dezvoltată pe baza feedback-ului din partea operatorilor de echipamente pentru construcţii din întreaga lume, rezultând o interfață optimizată pentru productivitate. Grafica și caracteristicile uşor de descifrat fac software-ul intuitiv și ușor de învățat. Fiecare operator poate personaliza interfața pentru a se potrivi fluxului sau de lucru.
În plus, Earthworks permite transferul wireless şi automat al fișierelor de date către sau de la birou. Cu ajutorul sistemului de operare Android, utilizatorii pot descărca alte aplicații care furnizează instrumente utile suplimentare în interiorul cabinei. Şi pentru a face sistemul şi mai flexibil, contractorii pot folosi display-ul Trimble TD520 sau un dispozitiv Android terț.

Sistem automat pentru excavator
Cu Trimble Earthworks, contractorii pot profita acum de primul sistem semiautomat 3D de ghidare a cupei integrat pentru excavatoare, ce permite mai ușor obţinerea de suprafețe netede, plane sau înclinate. Când excavatorul este în modul Auto, operatorul controlează balansierul, iar Trimble Earthworks controlează brațul și cupa pentru a păstra înclinaţia, a reduce tăierea în exces și a crește producția. Prin automatizarea funcționării excavatorului, Trimble Earthworks permite operatorilor să atingă un nivel constant de lucru, cu o precizie mai mare și în mai puțin timp.

Configuraţie fără piloni pentru buldozer
Trimble Earthworks pentru buldozere presupune montarea celor două antene GNSS pe cabină, eliminând pilonii și cablurile amplasate în mod tradițional pe lamă. Receptoarele GNSS sunt ideale pentru lucrul în pante abrupte și designuri complexe, cu toleranțe strânse. Noua configuraţie oferă siguranţă receptoarelor și elimină timpii cu montarea şi demontarea lor zilnică.

Sistemul Trimble Earthworks pentru excavatoare este aşteptat să fie disponibil la nivel global în al doilea trimestru al lui 2017, în reţeaua de distribuitori SITECH. Trimble Earthworks pentru buldozere va fi disponibil în a doua jumătate a lui 2017.

MEq
By MEq martie 7, 2017 23:32