Noua macara pe şenile LR 1100 convinge prin designul său

MEq
By MEq februarie 19, 2016 21:23

Noua macara pe şenile LR 1100 convinge prin designul său

Cu ocazia târgului Bauma, Liebherr va prezenta un concept inovator de macara pe şenile cu braţ zăbrelit în clasa de 100 t. Transportul, asamblarea, capacităţile de ridicare şi uşurinţa în utilizare, toate sunt în avantajul clientului. Noua macara va fi disponibilă pe piaţă începând din vara lui 2016.

Noul design de fabricaţie al acestei macarale aduce cu o structură tubulară şi permite transmiterea optimă a forţelor pe distanțe scurte, rezultând capacități excelente de ridicare. Acestea pot fi îmbunătăţite cu aprox. 20% utilizând o contragreutate balansată, disponibilă ca opțiune.

liebherr-crawler-crane-lr1100-rendering-300dpi_2LR 1100 este dotată cu un motor diesel puternic de 230 kW conform cu standardele Stage IV/Tier 4F, iar pentru ţările cu alte reglemantări se pot furniza motoare fără sistem de post-tratare.
Macaraua este echipată cu sistemul de control de ultimă generaţie Litronic, ce are la bază tehnologia CANBUS. Limitarea momentului de sarcină inclusă în sistem calculează automat capacităţile de ridicare pe durata operării şi asigură utilizarea optimă a maşinii. Conceptul de control Litronic este singurul de pe piaţă ce poate gestiona astfel operaţiunile de ridicare, fara necesitatea stocării diagramelor de sarcină sau interpolarea de valori intermediare

Noua macara pe şenile cu braţ zăbrelit tip LR 1100 este extrem de uşor de transportat şi foarte rapid de asamblat. O altă inovație patentată este piciorul brațului manipulator, mai ușor de transport la mutarea macaralei de pe un şantier pe altul. Poziţionarea cabinei operatorului la o înălţime de 2,3 m deasupra solului oferă o vedere excelentă asupra zonei de lucru. De asemenea, două noi sisteme de asistenţă, dezvoltate in-house, contribuie semnificativ la creşterea confortului operării macaralei şi sporesc siguranţa pe şantier; este vorba de sistemele “Vertical Line Finder” şi “Horizontal Load Path”. Noua macara este disponibilă atât cu braţ fix, cât şi cu braţ înclinat (luffing jib).

MEq
By MEq februarie 19, 2016 21:23