Noua generație de nacele de lucru la înălțime pe șenile Ruthmann aduce modelul Bluelift ST 31

MEq
By MEq noiembrie 8, 2021 18:39

Noua generație de nacele de lucru la înălțime pe șenile Ruthmann aduce modelul Bluelift ST 31

După o perioadă extinsă de dezvoltare, Ruthmann a introdus noua nacelă de lucru la înălțime cu șenile din cauciuc Bluelift ST 31, ce atinge o înălțime de operare de 31 m și o rază laterală de 18 m, cu o sarcină de 100 kg în nacelă, sau de 14 m, cu o sarcină maximă în nacelă de 400 kg. Utilajul dispune de un nou braț de nacelă și un sistem de control modern, complet revizuit.

Noul model Bluelift ST 31 include acum și tehnologia Steiger, care si-a dovedit capabilitățile în segmentul premium. Astfel, Ruthmann a preluat sistemul de braț telescopic consacrat pe modelul Steiger T 330 și l-a combinat cu șasiul performant al nacelei pe șenile din cauciuc.

Cu o lățime de 1,14 m și o înălțime de 1,99 m (în poziție strânsă), Bluelift ST 31 este extrem de compact și poate trece prin deschideri foarte înguste. Trenul de rulare cu șenile de cauciuc poate fi extins hidraulic la o lățime de 1,62 m, pentru o stabilitate ridicată pe teren. Bluelift ST 31 are o lungime de 7,46 m fără nacelă și de 7,80 m cu nacelă.

Uz universal
Sistemul de stabilizare asimetrică variabil cu dispozitiv de ridicare de 1,35 m permite diverse aplicații în teren abrupt, scări sau podiumuri. Dispozitivele de ridicare (cricurile) pot fi adaptate (în mai multe poziții) la condițiile de utilizare, pentru a putea lucra si în spatii strâmte. Intervalul de stabilizare acoperă un perimetru de 3,34 x 8,26 m în poziția cea mai îngustă și de 6,15 x 5,78 m în cea mai extinsă. Noua platforma Bluelift ST 31 este propulsata de un motor diesel sau, opțional, de un motor electric de 230 V.

Spațiu suficient
Sunt disponibile două versiuni de nacelă din aluminiu, care pot fi înlocuite de o singură persoană în câteva minute, datorită sistemelor de blocare rapide. Nacela standard mică măsoară 1,30 x 0,70 m, iar cea mare 1,80 x 0,80 m. Ambele au 1,10 m înălțime și dispun de acces central.

Bluelift ST 31 suportă o sarcină maximă de 400 kg în nacelă – iar înălțimea completă de lucru de 31 m este atinsă cu o sarcină în nacelă de 320 kg. De asemenea, nacela de lucru poate fi rotită la 180°. În poziția de transport, sunt disponibile diferite poziții ale nacelei, pentru a obține întotdeauna lățimea optimă de trecere.

Panou de control
Noul panou de control, optimizat este utilizat pentru prima dată pe ST 31. Cu noul afișaj color mare, oferă o imagine de ansamblu completă a tuturor datelor de operare relevante. Elementele de control au fost, de asemenea, revizuite și oferă acum un control precis și sensibil al nacelei. Siguranța la defecțiuni a fost, de asemenea, optimizată.

MEq
By MEq noiembrie 8, 2021 18:39