Cefin Trucks sărbătorește livrarea vehiculului Ford Trucks cu numărul 3000 în România

MEq
By MEq noiembrie 24, 2022 14:25

Cefin Trucks sărbătorește livrarea vehiculului Ford Trucks cu numărul 3000 în România

Story Highlights

  • Ford Trucks Romania
  • Cefin Trucks
  • 3.000 de unitati Ford Trucks vandute in Romania in cinci ani
  • camioane constructii
  • vehicule specializate

Related Articles

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, sărbătorește livrarea vehiculului cu numărul 3000, prag atins în luna Noiembrie 2022. Cu ocazia aniversării livrării primelor 1000 de unități Ford Trucks în România, parcurs realizat în 30 de luni, a fost setat un nou obiectiv, ca următoarele 1000 să fie livrate către clienții brandului în jumătate din timp, si anume 15 luni. În pofida unei perioade atipice, dificilă atât din punct de vedere social cât și economic, Cefin Trucks a reușit să îndeplinească obiectivul în vara anului 2021. Următorul obiectiv a fost setat în condițiile unei accelerări a ritmului de vânzare, și consta în livrarea vehiculului cu numărul 3000 până la sfârșitul anului 2022.

Evenimentul de celebrare a avut loc în prezența unor înalți reprezentanți din partea Ford Trucks: dl. Serhan Turfan – Vice President, Ford Trucks; dl. Emrah Duman – Director, International Markets, Ford Trucks; dl. Selim Yazici – Managing Director Central & Eastern Europe & Baltics Ford Trucks International; dl. Koray Kuvvet – Managing Director Eastern Europe & Balkans Ford Trucks International.

Cele 3000 de unități vândute, începând din 2017, sunt distribuite către 660 de clienți unici, companii importante din domeniul transportului intern și internațional, de construcții și companii din domeniul managementului deșeurilor. Vehiculele Ford Trucks sunt parte a celor mai mari șantiere de infrastructură din țară, sunt pe drumurile naționale și internaționale și sunt folosite de către numeroase companii locale și municipalități în lucrări specializate.

Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită implementării unei strategii complexe și unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, comunicare, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informații despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf, etc).

“Livrarea a 3000 de unități Ford Trucks în România este un obiectiv pentru care am muncit foarte mult încă de la lansare și nu reprezintă pentru noi un simplu număr. Acest rezultat este și un semn de apreciere din partea clienților, atât referitor la produse, cât la serviciile pe care le oferim. Este, de asemenea, dovada unei munci extraordinare de echipă și a tuturor celor implicați (furnizori, clienți, finanțatori si acționari).

Toți cei care au contribuit la acest rezultat sunt deja parte a comunității Ford Trucks, și ne ajută să ducem mai departe strategia companiei. Principiul pe care ne bazăm este că atunci când clientul are de câștigat, acest lucru se transformă în câștig și pentru companie. Doar printr-un proces constant de îmbunătățire a serviciilor și a produselor pe care le oferim ca și companie vom atinge nu numai noua provocare de a livra 3000 de vehicule Ford Trucks, în jumătate din timpul necesar pentru primele 3000 de unități, dar și de a oferi cea mai mare valoare adăugată pentru clienții noștri.

Obiectivul nostru este să menținem Ford Trucks în topul preferințelor clienților, acolo unde am dovedit deja că merităm poziția de lideri în segmente precum cel al vehiculelor de construcții și specializate, și să păstrăm trendul ascendent al cotei de piață. Ford Trucks a demonstrat deja un raport calitate-preț foarte bun și flexibilitate în fața cerințelor pieței pe care Cefin Trucks o poate acomoda prin experiența pe care o are în servicii integrate”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

„Ford Trucks este prezent în România din 2017 alături de partenerul nostru Cefin Trucks. Acest parteneriat s-a dovedit a fi un real succes în ultimii cinci ani și jumătate, timp în care brandul și-a consolidat poziția în piața de vehicule comerciale grele, în drumul către topul mărcilor din industrie. Ne concentrăm pe consolidarea poziției de lider în segmentul vehiculelor de construcții și specializate, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și la nevoile pieței permanentă în evoluție. De asemenea, avem ca obiectiv să menținem trendul ascendent în segmentul de transport internațional, cu produsul Ford Trucks F-MAX.

Bazându-ne pe succesul de pe piețele actuale, prioritatea noastră este să stabilim o amprentă puternică Ford Trucks în Europa, cu portofoliul solid de produse, rețeaua puternică de dealeri și o acoperire largă a serviciilor cu o înaltă competență. Ne propunem să creăm valoare cu cele mai eficiente soluții de transport și prin poziționarea noastră competitivă în ceea ce privește „costul total de proprietate”. După finalizarea expansiunii în Europa de Sud și de Vest, pătrundem în țările Europei de Nord până în 2024, iar creșterea noastră va continua în același ritm. Ne propunem să fim în 55 de piețe până în 2025. Credem că această strategie va contribui la succesul nostru continuu pe piața românească.

În timp ce extinderea rețelei de service – atât națională, cât și internațională – contribuie foarte mult la încrederea pe care o construim cu clienții noștri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă în 2023. Aceasta ne permite să ne setăm ca obiectiv ca următoarele 3.000 de unități Ford Trucks să fie livrate în jumătate din timpul necesar pentru primele 3000”, a declarat Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Ford Trucks – evoluție accelerată pe piața românească
Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluția companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unități (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcții și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezentă tradițională pe piață. Numărul unităților vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piață, la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând în noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat.

Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service în România.

În 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2000 de unități vândute în România, iar în Noiembrie 2022 atinge cele 3000 de unități previzionate până la sfârșitul anului 2022. Păstrează poziția de lider în segmentul de vehicule specializate, rămâne în topul vehiculelor de construcții și crește în cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-Max. Rețeaua de after sales Cefin Trucks include 22 de centre de service în acest moment, în toată țara, atât partenere, cât și proprii.

MEq
By MEq noiembrie 24, 2022 14:25