Normet definește viitorul prin lansarea arhitecturii Normet ElectroDynamic (ED) și a platformei XL ED

MEq
By MEq aprilie 11, 2023 18:41

Normet definește viitorul prin lansarea arhitecturii Normet ElectroDynamic (ED) și a platformei XL ED

Normet anunță extinderea ofertei sale de produse prin introducerea platformei XL împreună cu cea mai recentă inovație tehnologică a companiei, arhitectura Normet ElectroDynamic. Combinând cele mai bune calități ale platformei electrice cu baterii Normet SmartDrive și cea mai nouă tehnologie de motor cu emisii scăzute, arhitectura Normet ElectroDynamic permite creșterea capacității de sarcină utilă, asigurând în același timp o dinamică superioară de condus, performanță ridicată, eficiență excelentă a consumului și o întreținere minimă.

Un element cheie al tehnologiei ElectroDynamic este acela că nevoia unui arbore cardanic și a unei cutii de viteze este eliminată de antrenarea axelor de motoare cu magneți permanenți într-o configurație cu transmisie directă extrem de eficientă. Acest lucru nu numai că face posibil un design coborât și compact, un cuplu instantaneu și o întârziere electrică economică, dar crește semnificativ și durata de exploatare a componentelor.

„Pe măsură ce dezvoltam utilajul SmartDrive cu baterii, am realizat rapid că putem elimina arborele cardanic și cutia de viteze din configurația utilajului. Acest lucru este monumental, deoarece acum putem folosi spațiul respectiv pentru a avea o capacitate de sarcină utilă crescută. Acest lucru a fost posibil prin utilizarea de motoare electrice pe punti, alimentate de un generator cu motor cu emisii reduse”, a afirmat Samu Kukkonen, Director Tehnologic la Normet.

Arhitectura Normet ElectroDynamic permite conducerea folosind o singură pedală, în care vehiculul controlează automat atât accelerația, cât și decelerația, cu ajutorul pedalei de accelerație a operatorului. În plus, sistemul avansat de suspensie pe puntea din față și noua cabină Normet 180° cu ergonomie și vizibilitate îmbunătățite stabilesc noi standarde industriale pentru siguranța și confortul operatorului.

Oferta XL ED – dimensiuni compacte și capacitate mare de transport
Noul carrier Utimec XL ED este proiectat pentru aplicații grele de transport subteran, cu o capacitate remarcabilă de încărcare utilă de 24 de tone. Toate modelele din oferta XL ED sunt construite pe noua tehnologie Normet ElectroDynamic.

Încorporând componente ale grupului motopropulsor de cea mai înaltă calitate și structuri robuste ale șasiului, toate unitățile XL ED sunt acționate de motoare electrice cu acționare directă și motoare Volvo Penta Stage V, permițând o funcționare eficientă și cu emisii puține.

Prima implementare: Utimec XL 1100 Agitator ED
Mixerul de beton Utimec XL 1100 Agitator ED cu o capacitate practică de transport de 10,5 m³ este proiectat pentru transportul betonului în mine subterane și tuneluri cu o înălțime minimă de trecere de 3,3 m.

Conceput pentru condiții subterane dure, vehiculul este echipat cu un tambur de beton voluminos, rezistent la uzură și controlabil de la distanță, împreună cu un jgheab de descărcare acționat hidraulic, ce permite o poziționare mai versatilă a vehiculului. Atât amestecarea, cât și descărcarea sunt controlate electric și pot fi operate cu zero emisii prin conectarea mașinii la rețeaua electrică a minei. Acest lucru mărește confortul operatorului prin reducerea semnificativă a emisiilor de căldură și zgomot și prin eliminarea emisiilor subterane.

Mai mult, XL 1100 Agitator ED vine cu un spectru de caracteristici utile, cum ar fi calaje față/spate pentru a asigura o stabilitate maximă de operare, un sistem de ungere ce previne în mod eficient betonul să adere la suprafețele vehiculului și un sistem de spălare cu presiune înaltă, cu un rezervor de apă de 500 l.

MEq
By MEq aprilie 11, 2023 18:41