MAFI a introdus o versiune de tractor electric pentru terminale

MEq
By MEq aprilie 19, 2022 14:18

MAFI a introdus o versiune de tractor electric pentru terminale

Story Highlights

  • MAFI
  • MAFI T 230e
  • tractor pentru terminale MAFI
  • tractor pentru manipularea containerelor
  • tractor pentru porturi si centre de distributie
  • MAFI Generation GREEN MOTION

Related Articles

În primăvara anului trecut, MAFI a lansat o versiune electrică a bine-cunoscutului său tractor diesel pentru terminale, T 230. Tractorul cu braț hidraulic de ridicare pentru „a cincea roată” (sistemul de prindere a remorcii), special conceput pentru manipularea containerelor în porturi și centre de distribuție, contribuie la electrificarea acestui segment de piață, având o capacitate a bateriei de până la 177 kW/h.

Pe lângă echilibrul mai bun al costurilor – potrivit lui Michael Arndt, director tehnic al MAFI –, vehiculele electrice nu se justifică numai din motive de protecție a mediului, ci și din punct de vedere economic, deoarece operarea lor este mai ieftină, ca urmare a uzurii mai reduse față de vehiculele cu motoare termice.

În ceea ce privește costurile potențial ridicate ale bateriilor care contribuie la costul de funcționare, Arndt a explicat: „Azi, durabilitatea bateriilor poate fi asigurată pe durata de viață a vehiculelor, deoarece atât designul, cât și compoziția pilei sunt din ce în ce mai bune.”

Atunci când infrastructura de încărcare a vehiculelor este instalată în colaborare cu furnizorul local de energie, vehiculele vor fi disponibile în funcție de profilul lor de utilizare. Sursa de alimentare poate fi curent continuu, conform standardelor naționale (germane), sau curent alternativ, conform standardelor internaționale. Ca alternativă sau în plus față de încărcarea bateriilor direct pe vehicul, pot fi folosite baterii interschimbabile. Noul model de tractor pentru terminale va purta denumirea T 230e (ca parte a „Generation Green Motion”).

Lipsa gazelor evacuate permite ca tractorul să fie utilizat în industria alimentară, iar avantajul suplimentar al emisiilor reduse de zgomot îl face o alegere excelentă pentru operarea în proximitatea zonelor rezidențiale. Aceste avantaje sporesc, de asemenea, confortul operatorului și, prin urmare, contribuie la protecția sănătății.

O variantă E (electrificată) este planificată și pentru celelalte vehicule din seria T. Sunt luate în considerare și alte tehnologii alternative de acționare. „Vom putea crea alte variante bazate pe vehiculul nostru electric cu baterii (BEV). Un motor cu ardere internă poate fi folosit ca generator pe vehicul, astfel încât un hibrid plug-in (PHEV) sau un vehicul cu hidrură (HEV) ar fi o opțiune posibilă. De asemenea, pe vehicule poate fi implementată și utilizarea pilelor de combustie (FCEV)”, a explicat Arndt.

MEq
By MEq aprilie 19, 2022 14:18