Komatsu va prelua producătorul german de utilaje miniere GHH Group GmbH

MEq
By MEq decembrie 20, 2022 21:55

Komatsu va prelua producătorul german de utilaje miniere GHH Group GmbH

Story Highlights

  • Komatsu Mining
  • GHH Group GmbH
  • achizitie
  • utilaje pentru exploatare miniera
  • utilaje pentru constructia de tuneluri si echipamente speciale pentru inginerie civila

Related Articles

Komatsu a anunțat că a încheiat un acord pentru achiziționarea GHH Group GmbH (GHH) – producător de utilaje pentru exploatare minieră subterană și echipamente speciale pentru inginerie civilă și construcția de tuneluri –, cu sediul în Gelsenkirchen, Germania.

Fondată în anii 1960 și în prezent parte a grupului german Schmidt Kranz, GHH oferă o gamă largă de utilaje axate pe încărcătoare subterane (LHD) și camioane subterane articulate în exploatarea în masă în straturi medii, galerii înguste și cu profil redus. De asemenea, compania asigură clienților piese aftermarket și asistență de service pe toată durata de viață a fiecărui utilaj. Prin această achiziție, Komatsu va prelua fabricile GHH și va reconstrui unitățile de producție de pe piețele-cheie – acestea adăugându-se ofertei sale de produse robuste și personalul calificat.

Suntem foarte încântați de această achiziție, deoarece reprezintă o oportunitate excelentă pentru Komatsu de a-și extinde oferta de utilaje pentru minerit subteran și de a accelera dezvoltarea de noi produse prin sinergii cu echipa Komatsu și cu produsele existente”, a declarat Peter Salditt, președinte și CEO, Komatsu Mining Corp. „Prin adăugarea fabricilor GHH și prin reconstruirea facilităților de producție din piețele-cheie din Europa, Africa de Sud, India și Chile ne propunem să consolidăm capacitățile de producție și service pentru clienții noștri.”

Komatsu intenționează să continue service-ul excelent oferit de GHH și să sprijine activitatea post-achiziție ca și până acum. Întreagă echipă rezultată va lucra pentru extinderea ofertei Komatsu de utilaje pentru minerit subteran și pentru creșterea accesului clienților la aceste produse, în noi țări și regiuni ale lumii.

„Compania GHH este încântată să poată începe o nouă călătorie cu un jucător puternic în domeniul mineritului. Acest lucru deschide oportunități imense pentru ca oamenii și produsele noastre să se dezvolte în continuare și să crească dincolo de ceea ce am fi putut spera”, a declarat Dr. Jan Petzold, CEO al Grupului GHH. „Acesta este următorul pas logic pentru a deveni un adevărat jucător global și suntem nerăbdători să devenim parte din familia Komatsu”.

Încheierea oficială a achiziției este preconizată pentru prima jumătate a anului 2023.

Conform planului de management pe termen mediu al companiei „DANTOTSU Value – Together, to the Next” pentru o creștere sustenabilă”, Komatsu lucrează la extinderea ofertei sale pentru exploatare minieră subterană în rocă dură, creând o nouă valoare pentru clienți prin dezvoltarea de noi utilaje, procese și tehnologii care vor ajuta operațiunile să treacă la următoarea etapă a șantierului viitorului și să ofere un mediu mai sustenabil pentru generația viitoare.

MEq
By MEq decembrie 20, 2022 21:55