Noile stabilizatoare de sol Cat RM600 și RM800 sunt mai performante

MEq
By MEq august 8, 2023 14:35

Noile stabilizatoare de sol Cat RM600 și RM800 sunt mai performante

Story Highlights

  • Bergerat Monnoyeur Romania
  • Caterpillar
  • reciclator la rece/stabilizator de sol Cat
  • Cat RM600
  • Cat RM800
  • Cat RM600 and RM800 reclaimer/stabilizers

Related Articles

Extinzând linia de produse, noile reciclatoare/stabilizatoare de sol Cat RM600 și RM800 oferă puterea, performanța și productivitatea necesare pentru finalizarea eficientă a proiectelor de reparare în profunzime și stabilizare a solului. Aceste utilaje versatile concurează la nivelul de vârf al clasei lor de dimensiuni, având un design complet nou, reglabil pe înălțime, capabil să taie în pantă transversală. Motorul lor puternic turbo Cat C18 oferă modelului RM600 cu până la 17% mai multă putere comparativ cu RM500B. De asemenea, RM800 are cu până la 42% mai multă putere față de RM500B și cu până la 23% mai multă față de RM600.

Aceste modele de reciclatoare la rece/stabilizatoare de sol adoptă componente-cheie la nivelul sistemului de rotor preluate de la frezele la rece Cat, pentru o tăiere și o amestecare fiabile. Cu un sistem de transmisie prin curea a rotorului, utilajul este capabil să taie înclinat pe partea dreaptă. Noul rotor System K folosește același suport de prindere a instrumentelor de tăiere, fără elemente de fixare, pentru freza la rece și aceleași componente ale blocului de bază, astfel încât să ofere o calitate superioară a materialului procesat într-o gamă de proiecte. Funcțiile de ieșire și revenire la tăiere simplifică operarea, economisesc timp și se asigură ca utilajul menține o adâncime constantă de tăiere.

Noile stabilizatoare de sol Cat RM600 și RM800 sunt mai performantePutere eficientă, calitate ridicată a amestecului
Pentru a îndeplini cerințele regionale de emisii, motorul Cat C18 e disponibil în două configurații. Sistemul său robust de răcire utilizează admisia de aer rece pentru a maximiza eficiența consumului de combustibil și a reduce emisiile. Permițând sistemului să se răcească mai eficient, pentru intervale de curățare și întreținere extinse, ventilatoarele de răcire automate își inversează periodic sensul pentru a curăța schimbătoarele de căldură. Un singur modul de control electronic (ECM) monitorizează performanța motorului și oferă operatorului date de diagnosticare.

Cu o distribuție optimizată a greutății pe punțile față-spate, pentru stabilitate în tăieri de regim greu, transmisia integrală controlată electronic standard maximizează tracțiunea și mobilitatea noilor stabilizatoare de sol RM600 și RM800. Cele patru picioare reglabile pe înălțime asigură o înclinare de până la +/- 14% (8 grade) pe ambele părți, atunci când utilajul lucrează pe teren accidentat și mențin tracțiunea în aplicații dificile de stabilizare a solului.

Cele două curele de înaltă rezistență, cu șase nervuri, cu tensionare automată, previn alunecarea, în timp ce transmisia rotorului este prevăzută cu un ambreiaj de mare capacitate acționat hidraulic, ce nu necesită reglare. Aliajele de înaltă rezistență la abraziune din componența rotorului System K pot face față în aplicații grele, de mare putere, iar instrumentele de tăiere sunt amplasate strategic pentru a oferi dimensionarea ideală a materialului și rezultate omogene de amestecare. Rotorul versatil poate fi configurat cu protecție pentru suportul uneltelor cu palete fixate cu șuruburi, pentru aplicații de reciclare în profunzime, sau cu protecție cu pană, pentru a reduce rezistența la înaintare în aplicațiile de stabilizare a solului cu reciclare la adâncime completă.

Noile stabilizatoare de sol Cat RM600 și RM800 sunt mai performanteNoile modele au puterea și performanța de a tăia eficient pe o lățime de 2438 mm (96 inch), la o adâncime de până la 508 mm (20 inch). Comenzile electronice avansate plus controlul automat al sarcinii mențin adâncimea de amestecare a rotorului și viteza optimă a utilajului, pentru o calitate ideală de amestec. Reglarea ușilor camerei de amestec din față și din spate permite modificarea instantanee a gradării materialului, iar indicatorul ușor de citit de pe display-ul tactil informează operatorul cu privire la pozițiile ușilor. Funcția floating a ușii spate a camerei rotorului simplifică operarea, permițând operatorului să selecteze presiunea dorită. RM600 și RM800 oferă, de asemenea, capacități de tăiere bidirecțională.

Versatilitate crescută
Poziționarea roților la extremitățile mașinii face ca reciclatorul/stabilizatorul de sol să fie foarte manevrabil. Utilajul are o rază interioară de virare incredibil de mică, de doar 3,1 m. Cele patru moduri de direcție – doar față, doar spate, crab și coordonat – îmbunătățesc și mai mult manevrabilitatea pe șantier. Permițând o înclinare de până la +/- 14% (8 grade) pe ambele părți atunci când lucrează pe teren accidentat și menținând tracțiunea în aplicații grele de stabilizare a solului, designul cu patru stâlpi, cu înălțime reglabilă, îmbunătățește stabilitatea și precizia de tăiere.

Sistemele de pulverizare a apei și emulsiei sunt disponibile pe noile utilaje, iar sistemul de emulsie prezintă duze cu autocurățare și este conceput pentru a folosi atât apă, cât și emulsie de bitum. Măsurarea computerizată permite debite precise de aplicare cu valori variabile de la 30 până la 1.900 L/min pentru apă și de la 30 până la 850 L/min pentru emulsie, în funcție de nevoile de șantier. Operatorul controlează debitul de aditiv și setează din cabină lățimea de pulverizare.

Noile stabilizatoare de sol Cat RM600 și RM800 sunt mai performanteOperare simplă, confortabilă
Inspirate de designul modelului RM400, comenzile sunt grupate pe funcții, pentru un acces rapid și ușor. Mini-volanul operabil cu o singură mână asigură o direcție precisă, în timp ce operatorul potrivește viteza și funcțiile utilajului la specificațiile de gradare, folosind ecranul tactil color de 25 cm (10 inch) și comenzile cu butoane.

Putând glisa hidraulic stânga/dreapta, cabina este ușor de poziționat pentru a îmbunătăți vizibilitatea în față și în lateral. Geamurile cabinei de la podea până la plafon și geamul înclinat de pe partea dreaptă asigură o vedere clară asupra lucrării, înainte și pe marginea din fața camerei rotorului. Construcția complet presurizată a cabinei, cu aer condiționat și sistem de încălzire/dezgheț oferă operatorului un mediu confortabil, ținând departe zgomotul, praful și condițiile meteo vitrege.

Camerele video standard și opționale cresc performanța și siguranța noilor utilaje RM600 și RM800. Îmbunătățind vizibilitatea înainte și înapoi, camerele video standard montate în față și în spate permit afișarea de linii directoare configurabile pe display-ul tactil din cabină. Deasupra ușilor camerei de amestec în față și în spate sunt montate două camere standard ce oferă operatorilor vizibilitate asupra obstacolelor și gradării materialului. Camerele opționale montate lateral permit vederea pe fiecare parte a utilajului.

Noile stabilizatoare de sol Cat RM600 și RM800 sunt mai performanteÎntreținere redusă
Intervalele lungi de service reduc costurile de proprietate și operare ale noilor RM600 și RM800. Intervalele de service ale uleiului de motor se fac la fiecare 500 de ore de funcționare. Dacă se respectă graficele recomandate de prelevare a probelor, intervalele de înlocuire a uleiului hidraulic și a lichidului de răcire sunt extinse la 6.000, respectiv 12.000 de ore. Accesul la punctele de întreținere se face ușor, iar punctele zilnice de control sunt situate central pe o platformă securizată.

Sistemul standard de aer comprimat poate acționa uneltele pneumatice și oferă două puncte de acces pentru a reduce timpul pentru înlocuirea cuțitelor rotorului. Modul service permite funcționarea motorului în timp ce utilajul este staționat, furnizând aer comprimat pentru ca mentenanța rotorului să fie făcută în siguranță. Ușile laterale permit accesul rapid pentru inspectarea sau înlocuirea dinților inelului de capăt, fără a intra în interiorul camerei rotorului. Pentru simplificarea și mai mare a întreținerii rotorului, acesta poate fi acționat hidraulic pentru a se roti în orice direcție, folosind un dispozitiv de control.

Noile modele includ sisteme încorporate de diagnosticare ce monitorizează utilajul, pentru a alerta operatorul cu privire la problemele de performanță și a simplifica depanarea. Sistemul standard Product Link™ furnizează date critice despre starea utilajului, funcționarea și locația lui și permite folosirea Cat Remote Services. Prin funcția Remote Troubleshoot, dealerul poate diagnostica problemele utilajului înainte de a trimite un tehnician pe teren, asigurându-se că uneltele și piesele necesare sunt disponibile pentru efectuarea reparațiilor. Funcția Remote Flash se asigură că utilajul rulează cel mai recent software și că este actualizat astfel încât programul de lucru să nu fie întrerupt.
Mai multe informații despre utilajele Caterpillar găsiți la dealer-ul local Bergerat Monnoyeur Romania.

MEq
By MEq august 8, 2023 14:35