Caterpillar lansează stabilizatorul de sol RM400

MEq
By MEq martie 15, 2021 17:00

Caterpillar lansează stabilizatorul de sol RM400

Caterpillar anunță lansarea stabilizatorului de sol RM400, ce înlocuiește modelul RM300 și oferă numeroase funcții noi și îmbunătățiri, printre care o putere cu 19% mai mare, un mediu de operare updatat și o manevrabilitate crescută. Aceste funcții le permit operatorilor să îndeplinească cele mai complexe specificații de șantier, atât în aplicațiile de reparare în profunzime a drumurilor, cât și în cele de stabilizare a solului. Utilajul are o lățime de frezare de 2,4 m și cântărește până la 23.500 kg.

Motorul Cat C9.3 dezvoltă 311 kW (417 hp) și respectă standardele de emisii EU Stage V. Tracțiunea integrală standard utilizează patru pompe de propulsare independente pentru un cuplu maxim, oferind totodată o tracțiune excelentă și o viteză mai mare de deplasare pe șantier. Cu o lungime de operare de 9,56 m, RM400 este cu 44 cm mai scurt decât predecesorul său, RM300. Lungimea mai redusă îmbunătățește manevrabilitatea în zonele comerciale, în parcări și în zonele rezidențiale, crescând totodată vizibilitatea.

Mediul operatorului
Cabina glisabilă stânga/dreapta îmbunătățește vizibilitatea laterală până la marginile roților și ale liniilor de frezare ale rotorului, pentru o mai bună eficiență a operatorului și o productivitate crescută. Camerele video frontale și spate standard transmit imaginile pe display-ul din cabină, în timp ce camerele video opționale montate pe laterale oferă un câmp vizual bun de-a lungul utilajului, pentru o siguranță sporită.

Suplimentar, pot fi montate camere video opționale în fața și în spatele camerei rotorului (tamburului de frezare). Camera frontală asistă operatorul atunci când frezează în proximitatea unor obstacole, precum guri de canale și borduri, în timp ce camera video spate oferă o vedere bună asupra materialului de descărcare. Vizualizarea acestor imagini direct din postul operatorului necesită un ecran tactil suplimentar.

Direcția cu volan mini (integrat în cotiera scaunului) oferă un control simplu și o vizibilitate bună înainte, în timp ce joystick-ul controlează roțile spate atunci când se apelează la selectarea unor moduri de utilizare, pentru un control mai precis. Un afișaj LCD de dimensiunea unei tablete informează operatorul cu privire la funcțiile utilajului, inclusiv deschiderea ușii față/spate a camerei rotorului.

Calitate superioară de amestecare
Cele trei viteze diferite ale rotorului de tăiere asigură granulația materialul dorit. Comanda electronică menține rotorul la adâncimea corespunzătoare de frezare, iar utilajul la o viteză constantă pentru a asigura performanțe optime de amestecare. RM400 poate fi echipat cu un sistem de pulverizare a apei în combinație cu un sistem de emulsie, pentru o versatilitate excelentă și economii de timp atunci când e trebuie adăugați aditivi.

Pentru o varietate de aplicații sunt disponibile patru opțiuni de rotor. Rotorul universal poate fi folosit fie pentru repararea la adâncime maximă, fie pentru stabilizarea solului și este echipat cu 200 de cuțite cu vârf de carbură.

Rotorul pentru sol este utilizat pentru o varietate de aplicații de amestecare și stabilizare și poate amesteca aditivii cu materialele semi-coezive sau granulare, fiind echipat cu 238 de unelte cu vârf de carbură. Rotorul combinat este conceput în principal pentru utilizarea în aplicații de stabilizare a solului în materiale coezive, dar funcționează bine și în lucrări ușoare de recuperare a asfaltului. Rotorul combinat este echipat cu 114 unelte cu vârf de carbură. De asemenea, este disponibil și un rotor-paletă, extrem de productiv, utilizat doar pentru amestecarea solurilor și echipat cu 58 de sape prinse cu șurub.

Punctele de întreținere zilnică sunt grupate și ușor accesibile. Capota motorului se înclină înainte la simpla rotire a unui comutator, pentru un acces ușor la sistemul de răcire și la motor. Sistemul de răcire utilizează un ventilator cu viteză variabilă ce poate fi setat periodic pentru funcționare reversibilă, pentru intervale scurte de timp, pe durata operării utilajului. Acest design unic ajută sistemul să evacueze praful acumulat și să mențină sistemul mai curat pentru o eficiență maximă și intervale de service extinse.

Opțional, poate fi încorporat un compresor de aer, care împreună cu deschiderea largă a capotei rotorului și ușa mare de descărcare din spate fac rapidă și ușoară schimbarea cuțitelor rotorului. Pentru informații suplimentare, contactați distribuitorul local Cat.

MEq
By MEq martie 15, 2021 17:00