Anvelopele BKT Giant, la Bauma 2022

MEq
By MEq septembrie 20, 2022 10:51

Anvelopele BKT Giant, la Bauma 2022

La ediția de anul acesta a târgului Bauma, desfășurat la München, va fi imposibil să treceți cu vederea anvelopele BKT. Vor fi expuse modelele EARTHMAX SR 468 în dimensiunea 40.00 R 57, cea mai mare anvelopă produsă de BKT, cu o înălțime de 3,5 m, și modelul EARTHMAX SR 46 în două dimensiuni: 33.00 R 51 și 27.00 R 49, cu un diametru de peste 3 m, respectiv 2,6 m.

Membrii companiei BKT sunt entuziasmați legat de unul dintre cele mai importante evenimente din lume din sectorul echipamentelor de construcții de terasamente, construcții, industrial și minerit. Ne referim la BAUMA, târgul comercial trienal care se va desfășura în München în perioada 24 – 30 octombrie 2022.

La această ediție, compania intenționează să impresioneze prin expunerea a trei modele de anvelope BKT Giant ale căror caracteristici sunt de-a dreptul impunătoare.

Prima anvelopă este EARTHMAX SR 468, cea mai mare anvelopă produsă vreodată de BKT, lansată pe piață în 2021. Este proiectată pentru basculante rigide și este expusă în dimensiunea de 40.00 R 57, corespunzătoare unei înălțimi de 3,5 m, o lățime de 1,13 m și o greutate de 3.800 kg.

A doua anvelopă Giant este EARTHMAX SR 46, expusă în dimensiunile 27.00 R 49 și 33.00 R 51, este proiectată pentru basculante rigide. Dimensiunea 33.00 R 51 este echivalentul unui diametru de peste 3 m, mai exact 3.061 mm, un diametru de 905 mm și o greutate de 2.400 kg, iar modelul 27.00 R 49 are un diametru de exact 2.688 mm și un diametru de 746 mm.

Potrivită pentru operațiuni pe terenuri stâncoase și dificile, acest tip de anvelopă este deosebit de rezistent la impact și perforări, datorită structurii realizate în întregime din oțel, care oferă rezistență carcasei. În plus, adâncimea E-4 a benzii de rulare oferă o rezistență extremă în condiții severe. Modelul special proiectat al benzii de rulare și compusul benzii de rulare, special dezvoltat, reduc generarea de căldură în timpul acestui tip de aplicații extreme.

Aceste două anvelope fac parte din seria EARTHMAX, gama BKT concepută pentru o distribuție mai bună a greutății pe sol pentru autobasculante, încărcătoare pe roți, buldozere, autogredere și unele vehicule multifuncționale. În prezent, gama EARTHMAX cuprinde 40 de anvelope diferite pentru sectoarele de construcții de terasamente, construcții, minerit și carieră și sunt disponibile în numeroase dimensiuni și diferiți compuși.

De ce a optat BKT pentru anvelopele Giant? Având în vedere nevoia tot mai mare de productivitate, utilajele vor deveni din ce în ce mai puternice, crescând nevoia de anvelope mai mari care să transforme puterea în tracțiune și să fie extraordinar de rezistente.

În prezent, BKT lucrează pe multe fronturi în sectorul anvelopelor OTR, cu un accent deosebit pe compuși noi, care sunt foarte rezistenți la tăiere și așchiere, precum și pe compuși ultra-rezistenți la căldură, capabili să suporte sarcini grele, menținând, în același timp, un TKPH excelent (raportul mediu dintre greutatea transportată de echipament și viteza în km/h.)

Pe viitor, unele „revoluții” în ceea ce privește anvelopele ar putea fi mai puțin vizibile la prima vedere, dar nu mai puțin importante. Un singur lucru este cert însă: cu siguranță, anvelopele BKT Giant nu vor trece neobservate la Bauma. Ele vor fi expuse în zonele exterioare ale târgului comercial.

MEq
By MEq septembrie 20, 2022 10:51