Noile multiprocesoare Caterpillar folosesc seturi de fălci interschimbabile

MEq
By MEq august 13, 2018 15:07

Noile multiprocesoare Caterpillar folosesc seturi de fălci interschimbabile

Caterpillar Work Tools și-a extins gama de atașamente pentru excavatoare cu trei noi modele de multiprocesoare – MP332, MP345 și MP365 – care se bazează pe expertiza tehnologică a companiei, beneficiind de noi funcții destinate în special utilizatorilor care caută unelte de lucru mari, flexibile, special concepute, care pot face față practic oricărei sarcini de demolare. Noile atașamente se alătură modelelor MP318 și MP324 din gama de multiprocesoare Cat.

Designul noilor multiprocesoare permite asocierea carcasei de bază cu oricare dintre cele șase seturi de fălci, ceea ce înseamnă o versatilitate mai mare pe șantier; de asemenea, productivitatea este crescută printr-o serie de funcții în curs de brevetare, precum noul sistem de blocare a fălcii și valva de viteză Speed Booster. Rezultatul final este o performanță optimă, cu costuri scăzute de proprietate și de exploatare.

Noile modele din seria MP300 sunt compacte și au un raport ridicat putere/greutate, oferind o putere de tăiere și concasare extrem de mare, însă cu solicitări reduse asupra utilajului purtător. De asemenea, carcasele noilor unelte de lucru încorporează un cap de rotire (rotor) robust care asigură o mișcare la 360 de grade pentru poziționarea multiprocesorului la un unghi optim, în orice situație de demolare.

În timpul operării, atunci când fălcile întâmpină rezistență, supapa hidraulică integrată se activează automat. Sistemul Speed-Booster cuprinde o supapă „speed” & „booster” și, prin urmare, poate utiliza un cilindru cu un diametru mai mic (comparativ cu modelele anterioare), ceea aproape înjumătățește timpul de ciclu pentru deschiderea și închiderea fălcii. În plus, în funcție de setul de fălci folosite, forța de închidere este cu până la 19% mai mare, comparativ cu modelele din seria anterioară.

Configurațiile seturilor de fălci interschimbabile includ: Concrete Cutter (CC); Demolition (D); Pulveriser (P); Shear (S); Universal (U); Tank Shear (TS). Seturile de fălci sunt proiectate pentru a fi schimbate în doar 10 minute, folosind doar scule de bază. În comparație cu modelele anterioare, seturile de fălci au mai puține suduri (mai puține puncte de stres) și mai multe elemente de uzură înlocuibile. Multe piese de uzură sunt fixate cu bolțuri și pot fi înlocuite ușor și rapid pe șantier, economisind timpul și cheltuielile cu transportul fălcii în service pentru curățarea, șlefuirea și sudarea noii piese în poziție. Configurațiile de fălci D, CC și P beneficiază de componente comune. În plus, configurația de falcă P folosește piese active Cat, în timp ce D și CC utilizează același sistem de blocare ca și uneltele de săpat (cupele) Cat.

Designul noilor modele asigură protecție componentelor hidraulice și furtunurilor. De asemenea, permite accesul rapid la cilindru, care are o tijă bine protejată. Numărul punctelor de lubrifiere a fost redus, comparativ cu modelele anterioare, simplificând întreținerea de rutină, care acum implică doar lubrifierea, verificarea uzurii și înlocuirea pieselor uzate. În plus, fiecare set de fălci are un sistem de transport standard care simplifică mișcarea, depozitarea și poziționarea fălcii la efectuarea schimburilor.

MEq
By MEq august 13, 2018 15:07