Noile excavatoare japoneze KATO vor folosi motoare MTU

MEq
By MEq aprilie 20, 2017 19:58

Noile excavatoare japoneze KATO vor folosi motoare MTU

Pentru prima dată, Rolls-Royce va oferi motoare MTU producătorului japonez de utilaje pentru construcţii KATO pentru segmentul său de excavatoare. Motorul, unul de 6 cilindri în linie din Seria 1000, cu o putere de 210 kW, va fi folosit pentru a propulsa gama HD de excavatoare hidraulice KATO de 30 t. Echipat cu sistem SCR, motorul MTU îndeplineşte specificaţiile normei japoneze Heisei 26 (intrată în vigoare în Japonia anul trecut).

Excavatoarele hidraulice vizate sunt destinate pentru lucrări off-highway, iar motoarele care le acţionează trebuie să fie capabile să se adapteze rapid schimbărilor neprevăzute în ceea ce priveşte cerinţele de sarcină. Respectarea cerințelor speciale ale excavatarelor cu privire la dinamica motorului a necesitat un nivel ridicat de integrare tehnologică. Lansarea noului excavator KATO în Japonia este planificată pentru aprilie 2017.

„Am fost foarte impresionaţi de performațele motoarelor MTU pe care le folosim deja în segmentul nostru de macarale pentru teren accidentat, aşa că, ţinând cont de standardul de emisii Heisei 26, am ales încă o dată tehnologia renumită MTU pentru noile noastre excavatoare”, a afirmat Mitsuo Okada, Director & Executive Officer, KATO.

„Japonia este o ţară foarte avansată unde motoarele noastre MTU sunt deja folosite pe încărcătoare frontale şi pe macarale. Suntem încântaţi să ne consolidăm parteneriatul de succes cu KATO, intrând şi pe piaţa japoneză de excavatoare”, a declarat din partea mărcii germane Bernd Krüper, vicepreședinte pentru Industrial Business, MTU.

MEq
By MEq aprilie 20, 2017 19:58