Caterpillar sărbătorește producția celui de-al 50.000-lea excavator pe roți Cat

MEq
By MEq iulie 17, 2023 13:10

Caterpillar sărbătorește producția celui de-al 50.000-lea excavator pe roți Cat

În 1984, Caterpillar, Eder și Zeppelin Baumaschinen (dealerul Cat din Germania) au introdus o nouă linie de excavatoare pe roți, oferind patru modele Cat Eder. Opt ani mai târziu, linia a devenit un produs 100% Cat, cu o echipă dedicată excavatoarelor pe roți. După 28 de ani, în 2012, Caterpillar sărbătorea producerea excavatorului pe roți cu numărul 25.000. Anul acesta, Caterpillar anunță producția celui de-al 50.000-lea excavator pe roți, un model Cat M318 Next Gen, adăugând în doar 11 ani alte 25.000 de unități la total.

Europa și Coreea de Sud au fost printre primele care au adoptat aceste noi soluții. În timp, combinația de viteză, putere, versatilitate și capacitatea de a utiliza o gamă largă de unelte hidraulice a dus la creșterea popularității liniei de excavatoare pe roți Cat în China, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu, America de Nord și pe alte piețe mondiale.

Începând cu doar patru modele, linia extinsă de excavatoare pe roți Cat include azi: opt modele pentru piețele strict reglementate privind emisiile – de la M314 la M322; un model pentru China – M315 GC; trei modele pentru țările cu standarde mai relaxate privind emisiile – de la M315 la M320D2; un model special conceput pentru calea ferată – M323F; și patru pentru manipularea materialelor, de la MH3022 la MH3040.

Comentând importanța atingerii pragului de 50.000 de excavatoare pe roți, Brian Abbott, vicepreședinte al departamentului de gestionare a produselor din divizia de Excavare de la Caterpillar, a declarat: „Ofertând o deplasare rapidă pe șantier și de la un loc de muncă la altul, excavatorul pe roți s-a dovedit a fi o schimbare semnificativă pentru contractorii care lucrează în zone aglomerate, cu infrastructură dezvoltată. Designul hidraulic avansat, configurat diferit față de excavatoarele pe șenile, le permite să depășească activitatea de săpătură și să opereze o gamă variată de unelte hidraulice, care sporesc versatilitatea în diverse aplicații. Suntem bucuroși să prezentăm clienților noștri tradiționali, Wolff & Müller, cel de-al 50.000-lea excavator pe roți produs.”

Caterpillar sărbătorește producția celui de-al 50.000-lea excavator pe roți CatÎn cadrul unei ceremonii desfășurate pe 22 iunie 2023, la fabrica din Grenoble, Franța, reprezentanții Caterpillar și Zeppelin au prezentat cel de-al 50.000-lea excavator Cat M318, înmânându-l reprezentanților companiei Wolff & Müller Holding GmbH & Co. pentru recepția utilajului, din partea contractorului au fost Torsten Schuckert, șeful unității de logistică, și Siegfried Cammerer, managerul unității de logistică pentru mașini și echipamente.

Fondată în 1936, Wolff & Müller, cu sediul în Stuttgart, Germania, este astăzi una dintre cele mai importante companii de construcții cu capital privat din Germania. Deține peste 100 de utilaje Cat, o flotă angrenată în realizarea de construcții structurale și industriale, lucrări de inginerie civilă, construcții din oțel, renovări de clădiri, construcții de drumuri și de fundații.

Pe lângă serviciile de construcții, Wolff & Müller oferă și materiale de construcții și servicii conexe în domeniul construcțiilor. La ceremonie, Torsten Schuckert a comentat: „Suntem foarte mulțumiți de parteneriatul nostru cu Zeppelin și Caterpillar, care există de aproape 70 de ani și se extinde constant. Motivele bunei colaborări sunt, pe lângă tehnologia inovatoare a utilajelor, service-ul excelent la nivel național și, mai presus de toate, contactul apreciativ și personal pe care îl avem unii cu ceilalți.”

Modelul vârf de gamă, excavatorul pe roți Cat M318, oferă o combinație echilibrată între dimensiuni și performanță. Este suficient de compact pentru a lucra în spații restrânse, dar oferă o performanță ridicată în proiecte mai mari, ceea ce îl transformă într-un performer polivalent, care poate fi utilizat oriunde.

Îmbunătățirile recente ale modelului oferă avantaje consistente, precum scăderea consumului de combustibil, un cuplu de rotire mai mare, o vizibilitate mai bună și economii la piesele de întreținere, în comparație cu seria anterioară. De asemenea, este echipat cu o suită de tehnologii, cum ar fi Cat Grade, Cat Payload și Cat E-Fence. Instrumentele de diagnosticare la distanță – Remote Troubleshoot și Remote Flash – contribuie la obținerea unei performanțe ridicate și a unei eficiențe maxime pentru M318, cu timpi de imobilizare reduși la minimum.

MEq
By MEq iulie 17, 2023 13:10