Noi stivuitoare cu furci Doosan seria 9 în gama de 3.5 – 5.5 t

MEq
By MEq septembrie 2, 2021 18:19

Noi stivuitoare cu furci Doosan seria 9 în gama de 3.5 – 5.5 t

Doosan a lansat o nouă gamă de stivuitoare cu furci, cu motoare cu combustie interna, compatibile cu standardul Stage V. Seria 9 oferă o combinație imbatabilă de eficiență a consumului de combustibil, performanță, confort pentru operator și durabilitate. Pentru început au fost lansate nouă modele noi, care acoperă o gamă de capacități cuprinse între 3,5 – 5,5 t, dar parcursul anului 2021 Doosan va continua să lanseze și alte modele în intervalul de capacități 2,0 – 3,0 t, urmate de modele de capacitate ridicată.

Design elegant
Noul design combină aspectul robust și confortul sporit al operatorului, oferind mai mult spațiu în zona picioarelor, o pardoseala mai mare cu 50%, un cilindru de înclinare ascuns, spațiu mai mare la nivelul corpului operatorului și un nou design de cabină „full floating” cu geamuri curbate în fata, în partea superioară și în spate – reducând zgomotul la doar 79 db (A) și vibrațiile la un nivel minim.

Seria 9 a fost proiectată pentru a oferi operatorului o vizibilitate si mai mare. Panourile mari din sticlă rotunjită oferă o vedere clară în față, în spate și în partea superioară, iar cu opțiunea unui catarg FFT cu vedere panoramică se obține o vizibilitate și mai bună în față.

Respectarea performanței
Sub capota seriei 9 este se găsește un motor diesel avansat Doosan G2, special conceput pentru vehiculele industriale. Acesta oferă un cuplu ridicat la turații reduse – asigurând în mod eficient o accelerație îmbunătățită a stivuitorului, performanțe de conducere și de urcare. De altfel, motorul G2, atunci când este echipat cu un filtru de particule diesel (DPF), este conform cu reglementările europene Stage V. În mod normală, regenerarea DPF are loc automat în timpul funcționării – maximizând timpii de disponibilitate și asigurând performanțe neîntrerupte.

O caracteristică standard importantă de economisire a costurilor este funcția „multi torque”, care îi permite operatorului să selecteze performanța potrivită în funcție de task. Modul ECO minimizează consumul de combustibil, reducând accelerarea inutilă; Modul High crește puterea pentru a se potrivi cerințelor din aplicațiile grele; iar modul Standard menține puterea la niveluri adecvate sarcinilor de zi cu zi.

Controlul electronic al transmisiei
Extrem de receptivă, Seria 9 de la Doosan se mândrește cu un avansat sistem de transmisie, oferind operatorului un control precis atunci când manipulează sarcini grele. Sensibilitatea pedalei inching este reglabilă, asigurând precizie atunci când sunt manipulate sarcini grele și fragile. În plus, frâna de serviciu crește capacitatea de frânare cu 200% și reduce efortul de frânare cu 20%.

Ergonomie
Aspectul elegant al noii serii 9 este combinat cu ergonomia, luând în considerare siguranța, confortul operatorului, ușurința de întreținere și productivitatea.

Cabina „flotantă” este proiectată pentru confortul operatorului și pentru a reduce oboseala, cu scaun premium Sears & Grammer complet reglabil în dotarea standard și o vizibilitate excelentă, pentru o manevrare mai sigură. Alte caracteristici includ, un volan compact cu o coloană de direcție îngustă, un ecran LCD color de 5” (opțional de 7”) care afiseaza informații de operare și întreținere în mod clar, bară de prindere și treaptă anti-alunecare ce facilitează accesul în siguranță în cabină. Pentru comoditate, un clipboard pentru documente și un port USB sunt situate la îndemâna operatorului.

Pentru mai mult confort, sistemul de aer condiționat și de încălzire opțional are un filtru de aer ce retine praful și asigură controlul circulației aerului la interior, controlul volumului de aer și are un aspect ergonomic.

MEq
By MEq septembrie 2, 2021 18:19