Noi opțiuni pe încărcătoarele frontale Liebherr XPower: lumini de lucru adaptive și cheie cu telecomandă

MEq
By MEq iulie 20, 2017 21:45

Noi opțiuni pe încărcătoarele frontale Liebherr XPower: lumini de lucru adaptive și cheie cu telecomandă

Liebherr prezintă opțiunile inovatoare pentru încărcătoarele pe roți XPower: lumini adaptive de lucru și cheia Liebherr cu telecomandă. Ambele opțiuni îmbunătățesc iluminarea și siguranța, în special la asfintit, în timpul nopții, în subteran sau în alte condiții de lumină slabă. Luminile adaptive de lucru aparțin sistemului inteligent de control al luminii. Reacționează intuitiv la poziția brațului de ridicare și la unghiul de articulare al încărcătorului folosind senzorii moderni de lumină LED. Aceasta înseamnă că zonele de lucru sunt mereu luminate uniform. Luminile adaptive de lucru fac uitate strălucirea sau reflexiile iritante ale pieselor de oțel ale mașinii. Cheia Liebherr cu telecomandă deschide ușa șoferului la apăsarea unui buton și activează iluminarea cabinei. Aceasta luminează întreaga zonă de intrare și oferă siguranță la intrarea în cabină.

Lumini de lucru adaptive
Zonele de lucru slab iluminate reprezintă o provocare pentru operatorii de încărcătoare frontale. Acest lucru este valabil în special în operațiunile subterane, dar și pe înserat sau în timpul nopții. Noile lumini de lucru adaptive pentru încărcătoare frontale sporesc siguranța și confortul. Folosind un sistem inteligent de control, lămpile cu lumini adaptive de lucru iluminează uniform întreaga zonă de operare.

Folosind sisteme de iluminat convenționale, operatorii de utilaje trebuie să accepte compromisul puterii luminii farurilor. În condiții de lumină maximă, aceasta este reflectată pe piesele din oțel ale utilajului sau de părțile laterale ale camioanelor, ceea ce produce efectul de strălucire și umbre. Iar atunci când puterea luminii este redusă, vizibilitatea se deteriorează. Cu ajutorul senzorilor, intensitatea luminii se adaptează automat la poziția brațului de ridicare și a echipamentului de lucru, precum și la unghiul de articulare al încărcătorului. Astfel, operatorul utilajului are mai multă lumină atunci când cupa este coborâtă, iar când echipamentul de lucru este ridicat, farurile diminuează intensitatea.

Lumini de lucru cu LED
Farul LED suplimentar din partea frontală a vehiculului maximizează condițiile de iluminare atunci când echipamentul este ridicat. Rezultatul este o zonă de lucru optim iluminată. Pe lângă sistemul de iluminare adaptivă există și patru lămpi de lucru cu LED sau halogen cu posibilitatea reglării intensității luminii, situate pe marginea superioară a cabinei, precum și două faruri standard cu LED sau halogen care asigură condiții bune de iluminare și un nivel ridicat de siguranță.
Clienții pot opta pentru luminile de lucru LED de înaltă performanță. Acestea oferă o luminozitate mai bună și au un consum mai redus de energie decât farurile convenționale. Lămpile de lucru cu LED oferă, de asemenea, o durată de viață mai lungă, ceea ce mărește productivitatea încărcătorului.

Cheie cu telecomandă
Odată cu iluminatul adaptiv de lucru, Liebherr a dezvoltat și o altă opțiune utilă pentru încărcătoarele pe roți XPower: cheia cu telecomandă. Operatorul mașinii poate închide și deschide cabina prin apăsarea unui buton de pe telecomandă. De asemenea, ușa cabinei se deschide automat la atingerea unui buton, iar un senzor activează simultan iluminarea interioară a cabinei. Cu această nouă funcție, cabina și întreaga zonă de intrare sunt bine iluminate, oferind operatorilor un acces sigur și confortabil la începutul turei de lucru. Aceste funcții sunt ușor și intuitiv operabile folosind telecomanda.

MEq
By MEq iulie 20, 2017 21:45