Noi îmbunătățiri ale încărcatorului frontal electric WL20e

MEq
By MEq august 21, 2017 14:11

Noi îmbunătățiri ale încărcatorului frontal electric WL20e

În 2015, Wacker Neuson a prezentat modelul WL20e – primul încărcător frontal pe roți acționat cu motor electric. Încărcătorul alimentat de baterii, cu o capacitate a cupei de 0.2 mc, a continuat să fie dezvoltat, iar acum dispune de o baterie de înaltă calitate AGM, caracterizată de o manevrare și o întreținere foarte ușoare.

Abrevierea AGM vine de la „Absorbent Glass Mat.”. La acest tip de baterie, electrolitul este legat într-o țesătură din fibre de sticlă, făcându-l un sistem etanș. În plus, noua tehnologie oferă avantaje suplimentare: este mai puțin sensibilă la temperatură și dezvoltă puțină căldură în timpul încărcării și în timpul funcționării, ceea ce conduce la o creștere a puterii electrice. Un alt avantaj semnificativ al noii generații de încărcătoare pe roți este încărcătorul de baterie integrat (on-board) de 230 V. Cu acesta, bateria poate fi încărcată cu ușurință folosind un cablu de la orice priză de conectare, ceea ce face ca încărcătorul frontal WL20e să fie mai ușor de utilizat în lucrările de construcții zilnice. Încărcările intermediare flexibile au devenit mai eficiente datorită curenților de putere mai mari și puterii îmbunătățite. În plus, bateria practic nu necesită întreținere. Clienții care au deja un încărcător frontal electric WL20e îl pot converti le tehnologia AGM.

Parametrii de performanță ai încărcătorului pe roți WL20e, cu acționare electrică integrală, corespund cu cei ai modelului cu motor diesel și chiar îi depășesc în unele aspecte, cum ar fi sarcina de basculare, care ajunge până la 1.509 kg datorită greutății bateriei. Cu bateria complet încărcată, încărcătorul frontal WL20e poate lucra până la cinci ore la sarcină maximă – suficient timp pentru aplicații tipice, precum încărcarea și transportul mărfurilor pe distanțe scurte, într-o zi lucrătoare. Operatorul poate vedea permanent starea de încărcare a bateriei, deoarece este afișată pe ecran. Tehnologia modernă a bateriilor și sistemul lor de acționare fără emisii fac ca încărcătorul de roți să fie perfect pentru aplicații atât în zone urbane, cât și la interior (în sere, depozite, parcări sau în lucrări de renovare). Încărcătorul electric și-a dovedit eficiența și în spații publice, datorită emisiilor sale foarte scăzute de zgomot, oferind, de asemenea, avantaje economice, cu economii de cost de operare de aproximativ 40% pe durata de viață a mașinii.

Cu o înălțime de 2,25 m și o lățime de peste un metru, deplasarea prin pasaje joase și înguste și transportul pe o remorcă nu reprezintă o problemă. Totuși, acoperișul de protecție al operatorului este prea înalt pentru a trece prin spații mai joase de 2 m înălțime. De câțiva ani, Wacker Neuson oferă deja acoperiș pliabil EPS (Easy Protection System), care se poate strânge în doar câțiva pași simpli. Însă mai convenabil este sistemul EPS Plus, un acoperiș de protecție care poate fi coborât hidraulic și pe care operatoul îl poate acționa de pe scaun. EPS Plus rezolvă problema înălțimii reduse a spațiului și face munca mai ușoară; economisește mult timp, deoarece operatorul mașinii nu trebuie să părăsească utilajul pentru a coborî acoperișul. EPS Plus este oferit pentru încărcătoarele compacte WL20e și WL20.

Încărcătorul electric WL20e face parte din seria cu emisii zero de la Wacker Neuson, care mai include două modele de mai compactor cu baterii, un mini-excavator cu dublă acționare (dual power) și un minidumper pe șenile.

MEq
By MEq august 21, 2017 14:11