Noi compactoare de sol Atlas Copco

MEq
By MEq decembrie 3, 2014 13:50

Noi compactoare de sol Atlas Copco

Atlas Copco și-a prezentat noile compactoare de sol cu un singur tambur CA1300 și CA1500. CA1300 are un motor diesel Kubota, Tier 4 Final, de 75 hp, în vreme ce modelul CA1500 folosește un motor diesel Cummins, Tier 4 Interim, de 100 hp. Ambele sunt proiectate pentru a avea un nivel de zgomot redus și pentru a evita absorbția prafului în compartimentul motorului, fenomen obișnuit în cazul compactării solului.

Aceste compactoare au motoarele montate transversal, o premieră în domeniu. Pompele hidraulice ale tamburilor sunt așezate și ele în linie cu motorul. Astfel se poate ajunge ușor la diferitele componente ale motorului și ale pompelor hidraulice, service-ul și mentenanța făcându-se cu ușurință. Și pentru că motoarele sunt montate transversal, și nu paralel cu cadrul, este asigurată o distribuție optimă a greutății și o amprentă la sol minimă a unității.

Sistemul Active Bouncing Control (ABC), oferit de Atlas Copco ca opțiune pe modelele CA1500 până la CA6500, îi ajută pe operatori să prevină supracompactarea solului, fenomen ce poate deteriora tamburii. (Atunci când solul atinge densitatea maximă, vibrațiile suplimentare din tambur au un efect de bumerang și se intorc în utilaj. Din cauza acestui fenomen, cilindrul se poate crăpa, iar cadrul este deteriorat, fiind afectate și alte componente structurale, care ulterior se traduc prin timp pierdut și costuri mari de reparație. Prin urmare, sistemul ABC ajută la protejarea cadrului și a tamburului prin detectarea acestui fenomen de îndată ce apare, oprind vibrațiile cilindrului).

MEq
By MEq decembrie 3, 2014 13:50