De la A (Arocs) la Z (Zetros) – alfabetul vehiculelor pentru construcţii Daimler

MEq
By MEq martie 3, 2016 12:28

De la A (Arocs) la Z (Zetros) – alfabetul vehiculelor pentru construcţii Daimler

„Strong. On every terrain“ – este motto-ul Daimler pentru ediţia Bauma de anul acesta, ce-i oferă gigantului german cadrul ideal pentru a-şi prezenta toată gama de vehicule pentru construcţii. De la A la Z, sau de la Arocs la Zetros, acestea acoperă întregul spectru de maşini destinate sectorului construcţiilor. Astfel, pe o suprafaţă de 2100 m², Daimler va expune la târgul de la Munchen nu mai puţin de 22 de vehicule.

Arocs, Atego, Actros şi Actros/Arocs SLT
A Team de la Mercedes-Benz este principalul punct de interes atunci când vine vorba de camioane pentru industria de construcții. În centru se află Arocs, camionul de serie specializat în transportul în construcții. Arocs a fost lansat în premieră mondială la Bauma 2013, iar acum gama include şi modelul Arocs HAD. În timp util pentru Bauma 2016, Mercedes-Benz îşi extinde spectrul modelelor Arocs pentru a include o nouă axă hipoidă tandem, în două versiuni diferite (2×10 t și 2×13 t). Arocs vine la Bauma cu şase vehicule, însă va fi flancat de câteva modele de serie, printre care: Atego, un camion de talie medie, prezentat la Bauma 2016 cu tracțiune integrală; un Actros; dar şi spectaculoasele Actros SLT și Arocs SLT heavy-duty în combinaţia cap tractor/remorcă. Un Actros 4163 LS semi-SLT cu patru axe deschide ușa către lumea fascinantă a „băieților grei“, fiind configurat pentru o sarcină totală de remorcare de 155 t.Arocs HAD Driving Experience 2015

Camioane speciale: Unimog, Zetros şi Econic
Legenda off-road, Unimog, îşi dovedește abilitățile unice ca maşină de transport foarte specializată prin modelele de serie de la U 218 la U 530, cu numeroase atașamente. În aplicaţii off-road, Unimog U 4027/U 5027 ajunge în locuri în care alții n-ar putea. De asemenea, Zetros are tracţiune intagrală permanentă, oferind în acelaşi timp o capacitate de încărcare similară unui camion greu. La Bauma va fi prezentat un model cu 3 axe. În transportul urban, Econic îmbunătăţeşte siguranţa datorită manevrabilităţii sale şi cabinei cu gardă la sol coborâtă şi vedere optimizată. Zetros 2733, Zetros 3643

Custom Tailored Trucks (CTT). Application Information Centre
Camioanele personalizate adaptate (CTT) Mercedes-Benz realizează cereri individuale. Poate un model Arocs cu cinci axe oferind configurația 10 x 4 sau un Zetros cu cabină pentru echipaj – CTT produce variante extraordinare pentru clienții din întreaga lume, dezvoltate de ingineri in-house, în strânsă coordonare cu departamentul de dezvoltare Daimler Trucks.
„Vezi, compară şi condu” vehiculele pentru construcţii Mercedes-Benz – Application Information Centre face posibil acest lucru. La acest centru, clienții beneficiază de consiliere neutră și de posibilitatea de a conduce camionul încărcat, chiar şi off-road.

Fuso Canter – un camion uşor
Un design robust, componente durabile, o sarcină utilă ridicată și costuri reduse – Fuso Canter prezintă caracteristici pe care sectorul construcțiilor le dorește. Camioanele variază între 3,5 t şi 8,55 t. Un cadru stabil, axe puternice, motoare compacte și puternice – iată câteva argumente în favoarea Fuso Canter.
Arocs HAD Driving Experience 2015

MEq
By MEq martie 3, 2016 12:28