Din 2018, Wacker Neuson şi Caterpillar nu vor mai produce împreună miniexcavatoare sub 3 t

MEq
By MEq august 25, 2016 23:45

Din 2018, Wacker Neuson şi Caterpillar nu vor mai produce împreună miniexcavatoare sub 3 t

În 2010, Wacker Neuson şi Caterpillar au intrat într-o alianță strategică, în urma căreia Wacker Neuson dezvolta și producea miniexcavatoare hidraulice sub trei tone greutate operaţională exclusiv pentru Caterpillar, la fabrica din Hörsching, Austria. La iniţiativa Caterpillar, ambele părți au convenit să încheie alianța strategică în 31 mai, 2018. Pe viitor, Caterpillar intenționează să producă și să comercializeze propriile miniexcavatoare hidraulice. La rândul său, Wacker Neuson va continua să producă anumite modele ale acestor miniexcavatoare până la finele anului 2019, ca parte a unui angajament de aprovizionare OEM în desfășurare.

Timp de mai mulți ani (n.r. şase ani), Wacker Neuson şi Caterpillar s-au bucurat de o relație de colaborare de succes, benefică pentru ambele părți. Alianța a oferit îmbunătățiri vizibile ale brand-ului pentru ambele părți în segmentul de piață competitiv al miniexcavatoarelor. Clienții Caterpillar au beneficiat calitatea înaltă a produselor, expertiza și dedicarea celor de la Wacker Neuson în această gamă de produse. Clienții ambelor companii vor beneficia în continuare de susținere în ceea ce priveşte piesele de schimb și serviciile tehnice. Celelalte utilaje ușoare și compacte Wacker Neuson vândute și servisate de Wacker Neuson la dealerii Caterpillar şi în companiile de închiriere nu sunt afectate de această modificare.

Divizia Building Construction Products de la Caterpillar va proiecta şi fabrica noile utilaje, având la baza atributele dovedite deja ale miniexcavatoarelor Cat de clasă mai mare. Cinci dintre modelele actuale (301.4C, 301.7D, 301.7D CR, 302.2D şi 302.4D) fabricate de Wacker Neuson vor înceta să mai fie produse de către constructorul german la jumătatea lui 2018, iar modelul 302.7D CR va mai continua până la finele lui 2019. De asemenea, miniexcavatorul 300.9D va înceta la sfârşitul lui 2019 sau mai târziu, dacă cele două părţi se pun de acord.

„Wacker Neuson a fost un excelent partener, oferind companiei Caterpillar miniexcavatoare de înaltă calitate în această clasă de mici dimensiuni, în ultimii ani”, a declarat Korey Coon, director general responsabil pentru miniexcavatoare hidraulice și buldozere mici pe şenile. „Piața acestor produse a crescut şi credem că proiectarea pe plan intern, producerea și distribuţia acestor excavatoare vor oferi o valoare mai mare clienților, dealerilor și acționarilor noștri.”

Grupul Wacker Neuson îşi va continua strategia internaţională de dezvoltare, distribuindu-şi gama extinsă de excavatoare între 0.8 şi 14.5 t (greutate operaţională) prin intermediul reţelei sale globale de vânzare. De asemenea, se va axa în continuare pe oferirea de produse inovatoare care să aducă clienţilor săi o valoare adăugată şi mai mare. La rândul său, Caterpillar va continua să achiziţioneze anumite produse Wacker Neuson pentru a-şi completa oferta viitoare de produse chiar şi după expirarea alianţei, în 2018.

MEq
By MEq august 25, 2016 23:45