Volvo oferă camioane electrice specializate pentru construcții

MEq
By MEq martie 15, 2023 18:21

Volvo oferă camioane electrice specializate pentru construcții

Volvo Trucks a dezvoltat o gamă de camioane electrice de categorie grea, dedicate industriei de construcții. Prin utilizarea camioanelor electrice, acum companiile pot să răspundă cererii în creștere pentru vehicule cu niveluri reduse de zgomot și cu emisii zero, pe și în jurul șantierelor de construcții.

Cererea de transporturi electrice în industria construcțiilor crește, datorită zonelor cu emisii zero în orașe și necesității ca firmele de transport să îndeplinească obiectivele climatice, acestea reprezentând principalele două forțe motoare.

Volvo Trucks a dezvoltat, astfel, camioane electrice grele care le permit clienților din segmentul construcțiilor să facă trecerea către un transport mai sustenabil. Camioanele convenționale cu șasiu unic și cu aplicații încorporate pentru o gamă largă de suprastructuri, cum ar fi basculante, mixere și macarale, sunt acum oferite și în versiuni electrice.

„Camioanele de construcții parcurg, de obicei, distanțe scurte și operează în fluxuri repetitive, de exemplu, în livrarea materialelor de construcții către șantiere. Acest fapt le face foarte potrivite pentru electrificare. Camioanele noastre electrice pot fi personalizate pentru a îndeplini aceste misiuni de transport. Astfel, clienții din domeniul construcțiilor pot avea același camion pe care îl folosesc azi, dar într-o versiune electrică. Acest lucru le conferă o manevrabilitate îmbunătățită, niveluri reduse de zgomot și emisii poluante zero”, a explicat Jessica Sandström, Global Product Manager, Volvo Trucks.

Configurate pentru sarcină utilă crescută și productivitate
Noile camioane electrice sunt flexibile, datorită unei mari varietăți de cabine și de opțiuni de baterii și unei oferte cuprinzătoare de configurații de axe. Aceasta permite obținerea unei game mai largi de șasiuri și posibilitatea unui ampatament mai scurt, de 3.900 mm, ceea ce permite o flexibilitate mai mare de a personaliza camionul pentru o gamă largă de operațiuni de construcții.

Clienții pot opta pentru pachete de baterii de la 2 la 6 baterii, pentru a se potrivi cerințelor lor specifice de autonomie și sarcină utilă. Noile camioane rigide au o capacitate a bateriilor cuprinsă între 180 și 540 kWh.

„Când este vorba despre capacitatea bateriilor, camionul poate fi configurat pentru a se potrivi aplicației de transport actuale. A nu avea mai multe baterii la bord decât sunt necesare înseamnă că sarcina utilă poate crește și, odată cu ea, și productivitatea”, a mai spus Jessica Sandström.

Trei opțiuni de PTO
Trei opțiuni de priză de putere (PTO) pe camioanele electrice facilitează montarea suprastructurilor electrice sau mecanice: ePTO electric, PTO pe transmisie și PTO electromecanic.

Atât soluția pe transmisie, cât și cea electromecanică oferă bune oportunități de a optimiza consumul de energie și de a preveni zgomotul excesiv.

Volvo Trucks este singurul producător global de camioane cu o gamă completă de camioane electrice deja în producția de serie. Target-ul companiei este ca jumătate din vânzările sale globale de camioane să fie electrice până cel târziu în 2030.

MEq
By MEq martie 15, 2023 18:21