Brat cu unghi variabil pe CAT 308E2

MEq
By MEq aprilie 2, 2016 11:35

Brat cu unghi variabil pe CAT 308E2

Miniexcavatorul hidraulic Cat 308E2 este acum disponibil în configuraţie VAB, adică poate fi dotat cu braţ cu unghi variabil. Acest tip de braţ este format din 3 segmente, datorită cărora se măreşte zona de lucru şi versatilitatea utilajului. Astfel, în noua configuraţie, 308E2 oferă o adâncime maximă de săpare de 4290 mm, o rază maximă de acţiune a brațului de 7780 mm (cu 760 mm mai mult faţă de configuraţia standard a braţului şi balansierului) şi o înălţime de descărcare de 6080 mm (în creştere cu 1410 mm faţă de standard).

VAB permite utilajului 308E2 să lucreze mai aproape de lamă şi şenile, având ca rezultat o capacitate de ridicare adăugată atunci când se lucrează în spaţii înguste.
Cu un motor Cat C3.3B de 65 CP şi un sistem hidraulic cu senzor de sarcină (load-sensing), care asigură un debit de 150 L/min, 308E2 menţine designul cu rază compactă de rotire, ce limitează ieşirea în consolă atunci când se lucrează în lateral, la 290 mm, asigurând funcţionarea eficientă şi în condiţii de siguranţă în spaţii înguste şi pe şantiere aglomerate. Pentru aplicaţiile care necesită o stabilitate sporită şi o capacitate de ridicare mai mare, o extra-contragreutate măreşte consola-spate la 405 mm.

Cabina operatorului, proiectată pentru confort, comoditate şi siguranţă, dispune de un scaun mare, încălzit, cu suspensii pneumatice, cotiere reglabile şi joystick-uri ergonomice. Panoul de control Cat COMPASS are integrat un sistem de securitate protejat prin parolă, un control reglabil al debitului auxiliar şi debitului continuu, un sistem de referinţă pentru şantier şi cameră retrovizoare. Staţia operatorului este certificată ROPS şi are încorporat sistemul de blocare Cat, care blochează funcţiile hidraulice atunci când bara de siguranţă este ridicată. Alte caracteristici suplimentare de siguranţă: blocarea automată a rotirii, centuri de siguranţă retractabile şi alarmă de mers înapoi (opţional).
Trenul de rulare al modelului 308E2 poate fi echipat cu şenile de cauciuc, şenile de oţel sau şenile de oţel cu tampoane de cauciuc, asigurând configuraţia corectă pentru aplicaţiile în care utilajul lucrează cel mai frecvent. Cuploarele rapide mecanice sau hidraulice sporesc versatilitatea modelului 308E2; uneltele de lucru Cat disponibile se adaptează în funcţie de operaţiune, iar balansierul are preechipare standard pentru graifer.
C10875316

MEq
By MEq aprilie 2, 2016 11:35