Motoarele MTU de la Rolls-Royce, certificate Stage V

MEq
By MEq martie 1, 2018 19:21

Motoarele MTU de la Rolls-Royce, certificate Stage V

Motoarele MTU seriile 1000, 1100, 1300 și 1500 de la Rolls-Royce au obținut certificarea de conformitate EU Stage V de la Autoritatea Federală Germană pentru Vehicule (KBA). Motoarele au fost special concepute pentru aplicații industriale în sectoarele agricol și de construcții și au la bază motoare comerciale pentru vehicule de la Daimler. Acestea acoperă intervalul de puteri 115 – 480 kW.

Primele motoare Stage V au fost supuse unor verificări dificile în condiții meteo extreme și la altitudini mari, fiind supuse testelor sistematice de expertiză în colaborare cu Daimler, în perioada iulie-noiembrie 2017. Motoarele au înregistrat un total de 26.000 de ore de operare, unitatea cu cea mai lungă perioadă de functionare însumând 4.200 de ore.

„Am colectat și analizat o multitudine de date de utilizare și expertiză de operare de la clienții noștri, toate având ca scop obținerea celui mai bun rezultat posibil. Seriile 1000, 1100, 1300 și 1500 sunt acum certificate oficial Stage V, permițându-le clienților noștri să se pregătească pentru noile reglementări privind emisiile”, a afirmat dr. Aaron Haußmann, șeful departamentului de vânzări pentru Construcții și Agricultură din cadrul MTU.

Noul standard EU Stage V cuprinde cele mai ruguroase niveluri de emisii de particule și oxizi de azot atribuite utilajelor mobile. MTU îndeplinește aceste cerințe stricte prin îmbunătățirea designului motorului și prin adăugarea unui sistem SCR și a unui filtru de particule suplimentar. Motoarele EU Stage V vor intra în productia de serie și vor fi disponibile pentru clienți începând cu luna iunie 2018, cu șapte luni înainte ca noua directivă să intre în vigoare. Clienții vor putea continua să ofere motoare EU Stage IV, care vor fi disponibile alături de noile modele.

MEq
By MEq martie 1, 2018 19:21