Canada va fi țară parteneră a renumitului târg Bauma, în 2019

MEq
By MEq martie 31, 2017 00:31

Canada va fi țară parteneră a renumitului târg Bauma, în 2019

Canada este una dintre cele mai importante piețe din lume pentru utilaje de constructii, materiale de constructii și industria de mașini miniere. Este a șaptea piață de utilaje de construcții din lume, ca mărime. Cu un volum de 102 miliarde de euro, respectiv 116 de miliarde de euro, industriile de construcții și minieră reprezintă peste 15% din produsul intern brut al Canadei. Aceste cifre impresionante sunt un motiv suficient pentru a desemna Canada țară parteneră pentru următoarea ediție Bauma.

Klaus Dittrich, Președinte și CEO al Messe München, a declarat despre alegerea Canadei ca țară parteneră: „Prin selectarea Canadei nu am ales doar o piață de desfacere foarte stabilă, ci și una atractivă și dinamică. Sunt convins că expozanții vor găsi aici deschidere pentru afaceri.“ Johann Sailer, Președinte al Construction Equipment and Building Material Machinery Association în cadrul VDMA și președinte al consiliului consultativ al expozanților Bauma, a adăugat: „Canada este una dintre cele mai importante țări furnizoare de materii prime. În plus, CETA, acordul de liber schimb semnat recent între Uniunea Europeană și Canada, va însemna un nou impuls pentru comerțul bilateral. Acesta este motivul pentru care dorim să folosim Bauma 2019 și oportunitățile oferite de conceptul de țară partener, pentru a aduce împreună și mai mult industriile noastre.”

Canada ocupă locul 5 în lume în topul țărilor producătoare pentru aproape toate resursele minerale și dispune de a treia cea mai mare rezervă de petrol din lume. În pofida declinului actual din sectorul minier și de petrol și gaze, perspectivele pe termen mediu sunt pozitive. Conform estimărilor, industria de construcții va crește cu mai bine de 3% anual până în 2020. Proiectele majore, precum Northern Ontario Ring of Fire, precum și numeroase alte proiecte de construcții, în marile orașe, valorează miliarde.

MEq
By MEq martie 31, 2017 00:31