Macara L sau Z? Sau „Performer” v. „Transformer”

MEq
By MEq septembrie 18, 2023 20:26

Macara L sau Z? Sau „Performer” v. „Transformer”

O macara este mai mult decât un simplu ansamblu de oțel, șuruburi și sisteme hidraulice. Macaralele au fost folosite din timpuri străvechi pentru a ajuta oamenii să mute diferite sarcini grele. Prin urmare, este cu atât mai importantă folosirea unei macarale care să poată prelua cele mai dificile sarcini și să îndeplinească cerințele exigente ale operatorilor. Dar care dintre ele este o alegere mai bună: o macara tip L sau Z?

L-crane
Macaraua tip L ar putea fi descrisă ca „mama” tuturor macaralelor forestiere. Acest tip de macara a fost întotdeauna în mod tradițional preferata piețelor scandinave (recunoscute în operațiunile de exploatare lemnoasă) și se caracterizează mai ales prin performanța sa remarcabilă.

Brațul principal lung și brațul articulat scurt asigură geometria de lucru perfectă, deoarece cu cât brațul principal este mai lung și brațul articulat mai scurt, cu atât brațul principal trebuie deplasat mai puțin. Aceasta înseamnă că operatorul nu pierde atât de mult timp în manevrarea și controlul macaralei și astfel se poate concentra pe alte task-uri.

Macara L sau Z? Sau "Performer" v. "Transformer"Deși macaraua tip Z este cel mai utilizat tip de macara în Europa Centrală, macaraua tip L s-a bucurat de o popularitate tot mai mare în această regiune, în ultimii ani.

Macaraua tip L este folosită din ce în ce mai mult în task-uri de încărcare pe calea ferată, de exemplu. O dată pe zi, operatorul preia o încărcătură de bușteni, o transportă la un punct de colectare, iar apoi o încarcă în vagoane. Acesta este motivul pentru care o macara tip L este proiectată pentru a fi mai plăcut de operat decât o macara Z, dar alți factori precum confortul și designul contribuie și ei la experiența optimă de operare.

Macaraua Palfinger Epsilon M12L din seria Next Epsolution combină aceste atribute, ajutând operatorii să-și îndeplinească rapid și eficient task-urile. Cu o deschidere de 9,7 metri, macaraua de 12 tone extinde raza de lucru, ceea ce înseamnă că operatorul nu trebuie să repoziționeze constant camionul pentru a putea încărca buștenii.

Macara L sau Z? Sau "Performer" v. "Transformer"Z-crane
Dacă macaraua tip L este „performer-ul” din familia macaralelor forestiere, tipul Z poate fi considerat „transformer-ul” dintre ele. Prin comparație cu tipul L, macaraua Z este mult mai compactă și, prin urmare, poate fi pliată transversal pe direcția de mișcare. Aceasta înseamnă că vehiculul poate fi încărcat complet până la înălțimea totală admisă legal – un factor deosebit de util pentru lucrul în fabrici/depozite de cherestea.

Odată transportați la depozitul de cherestea, buștenii sunt descărcați. Macaraua Z poate fi pliată fără a fi poziționată pe zona de încărcare, ceea ce înseamnă că dacă buștenii sunt descărcați de altcineva (un alt utilaj), șoferul/operatorul nu are nevoie să iasă din cabină pentru a repoziționa macaraua. Acest lucru crește siguranța operatorului de macara, deoarece deplasarea încărcătoarelor frontale în depozitele de cherestea poate constitui un risc ridicat la accidente.

Palfinger construiește macarale EPSILON Z de mai bine de 25 de ani, iar modelul Epsilon M12Z este utilizat în mod obișnuit în astfel de aplicatii. Noul design al sistemului cu telescop dublu permite o rază cu 900 mm mai mare comparativ cu modelul anterior, făcând din M12Z cel mai mare model din industrie, cu o rază de 10,5 metri.

Indiferent de macara (L sau Z), ambele tipuri ajută operatorii să-și îndeplinească sarcinile rapid și eficient. Dar care dintre ele este mai potrivită pentru aplicațiile dvs. este în întregime decizia dvs.

MEq
By MEq septembrie 18, 2023 20:26