Motoare MTU pentru noua macara Kato pentru teren accidentat

MEq
By MEq iunie 13, 2016 12:26

Motoare MTU pentru noua macara Kato pentru teren accidentat

Pentru prima dată, Rolls-Royce va furniza motoare MTU producătorului japonez de macarale Kato. Macaraua de 50 t pentru teren accidentat SL-500Rf PREMIUM va fi propulsată de un motor cu 6 cilindri în linie din Seria 1000 cu o putere de 254 kW. Dotat cu o unitate SCR, motorul MTU îndeplinește noile cerințe japoneze privind nivelurile de emisii Heisei 26, intrate în vigoare în 2016. Brandul MTU este parte a Rolls-Royce Power Systems.

„Atragerea Kato drept client este prima noastră incursiune în piața japoneză de macarale. Japonia este o piață high-tech pentru vehicule industriale, în timp ce MTU este deja ancorat în aplicații cu încărcătoare frontale. Anticipăm o creștere a MTU în acest segment în următorii câţiva ani”, a declarat Bernd Krüper, oficial al Rolls-Royce Power Systems. În prezent, MTU este lider mondial în furnizarea de motoare pentru macarale mobile grele. Kato intenționează să achiziţioneze câteva sute de unități pe an pentru acest model de macara.

Cu o lățime totală de 2,75 m, SL-500Rf PREMIUM poate fi condusă pe drumurile publice din Japonia. Braţul are o lungime de 40 m, iar macaraua poate lucra cu mase de până la 50 t pe o rază de 37 m. Macaralele pentru teren accidentat sunt folosite în operațiuni de tipul pick-and-carry și în aplicaţii off-road şi de „teren accidentat”. Având tracţiune 4×4, macaralele sunt capabile să se deplaseze pe teren accidentat mai bine decât camioanele dotate cu echipamente de ridicare (cu macarale cu braţ articulat). Macaraua va fi lansată pe piaţa japoneză la începutul lui iulie 2016.

MEq
By MEq iunie 13, 2016 12:26