Morbark a prezentat la ConExpo 2017 un nou tocător orizontal

MEq
By MEq martie 24, 2017 15:46

Morbark a prezentat la ConExpo 2017 un nou tocător orizontal

Producătorul american de utilaje forestiere pentru biomasă, toaletarea copacilor şi reciclarea lemnului, Morbark, a lansat anul acesta la ConExpo revoluționarul tocător orizontal 3400XT Wood Hog. Una dintre caracteristicile importante ale tocătorului 3400XT este lățimea sa standard de 2,53 m, ceea ce îl încadrează în lățimea de transport legală în orice țară, indiferent de motorul folosit.

Acest model poate fi folosit cu motoare cu puteri de la 540 la 800 hp (402-596 kW), fiind ideal pentru o gamă largă de aplicații pe piețe din întreaga lume. La fel ca toate modelele Morbark Wood Hog, 3400XT este disponibil, de asemenea, şi cu alimentare electrică.

Pe baza feedback-ului clienților, Morbark s-a orientat spre crearea mai multor funcții prietenoase pentru operator. Printre acestea se număra proiectarea patului de alimentare și a platformei de întreținere. Patul de alimentare este cu 60,96 cm mai lung, având laturile înclinate. Această configurație îmbunătățește linia de vedere a operatorului pentru încărcarea mai eficientă a materialului lemnos. Standard pe 3400XT este o bandă de alimentare cu lanțuri, ce permite materialului în exces să cadă, minimizând uzura componentelor mașinii.

Sistemul de alimentare cu viteză variabilă constă dintr-un tambur de compresie cu diametrul de 86,36 cm. Atunci când este necesară întreținerea, aceasta este mai rapid și mai ușor de efectuat cu platforma extinsă. Zona dintre capotă şi motor a fost reconfigurată, suplimentând spațiul de lucru cu 30,48 cm; astfel se asigură un acces mai bun la componente, pentru întreținerea generală sau schimbarea sitelor.

Sistemul de protecție Morbark al lanțului cinematic este standard la toate modelele Wood Hog. Limitatorul de torsiune, reglabil din exterior, ajută la protejarea transmisiei şi a tamburului de cuţite. 3400XT este disponibil cu tren de rulare Strickland sau Cat. Acest model poate fi fabricat pe șasiu remorcabil sau ca unitate staționară. Radiatorului montat la distanță și răcitorul de ulei au ventilatoare reversibile independente.

3400XT este echipat cu Sistemul Integrat de Control Morbark (MICS). Sistemul de diagnosticare și control permite operatorului să regleze automat rata de alimentare și să monitorizeze presiunile și poziția rolei de alimentare, pentru a maximiza producția și eficiența motorului. Noile aplicații de pe dispozitivele inteligente permit conectarea la utilaj prin intermediul telefonului sau al tabletei. De asemenea, permit conectarea maşinii direct la sediul Morbark, astfel încât personalul Morbark să poată vizualiza și edita setările și programul utilajului sau să trimită programări actualizate.

MEq
By MEq martie 24, 2017 15:46