Mici, dar puternice – noile compresoare mobile Kaeser M13 și M17

MEq
By MEq decembrie 4, 2022 10:29

Mici, dar puternice – noile compresoare mobile Kaeser M13 și M17

Story Highlights

  • Kaeser Kompressoren
  • compresoare mobile Kaeser
  • compresoare mobile pentru constructii
  • Kaeser Mobilair M13
  • Kaeser Mobilair M17

Related Articles

Ușoare, puternice, silențioase, versatile și ușor de transportat – compresoarele mobile compacte Kaeser din seriile Mobilair M13 și M17 au avut întotdeauna multe de oferit. Odată cu cele mai recente versiuni, o gamă largă de îmbunătățiri oferă acum și mai multe beneficii.

Cu un debit al aerului comprimat de 1,2 m³ pe minut la 7 bar, compresorul mobil Kaeser M13 este partenerul perfect pentru operarea sculelor pneumatice (ciocane, mașini de găurit, ferăstraie, polizoare și chei pneumatice). Aceste modele compacte sunt disponibile și în versiuni de 10 și 13 bar. Între timp, versiunea de 15 bar a lui M17, cu un debit de livrare de 1 m³/min, este alegerea ideală atunci când vine vorba de instalarea cablurilor de fibră optică.

Ambele compresoare cu șurub sunt antrenate de un motor pe benzină Honda cu 4 cilindri, răcit cu aer, cu o curea trapezoidală cu întreținere redusă. Rezervorul de combustibil de 20 de litri asigură o autonomie suficientă pe durata turelor de lucru zilnice lungi, în timp ce controlul continuu al livrării reglează rapid și precis debitul de aer comprimat în funcție de cererea reală. Astfel de caracteristici servesc la reducerea consumului de combustibil. Bateria mai puternică asigură porniri fiabile, iar o supapă de închidere previne scurgerile de combustibil în timpul transportului.

De asemenea, întreținerea este simplificată. Separatorul de ulei, care servește la asigurarea unui conținut scăzut de ulei rezidual în aerul comprimat, este echipat cu cartușe spin-on, făcând rapidă înlocuirea cartușului și simplificând accesul pentru service.

Pentru o protecție fonică suplimentară, toate modelele sunt echipate cu o incintă acustică rezistentă la coroziune, construită din polietilenă turnată (PE). Pe lângă vopsea standard (bine-cunoscutul galben) sunt disponibile și alte culori speciale.

Pentru aplicații în spații închise, pe șantiere sau în ateliere, este disponibilă o versiune E (electrică) fără emisii, cu motor electric trifazat.

Chiar și spațiile foarte mici de încărcare (pentru transport) pot găzdui aceste compresoare compacte; se pot încadra cu ușurință în interiorul unei camionete, pe patul de încărcare al unui camion ușor (HGV) sau într-un pick-up.

Acolo unde aplicațiile specifice necesită aer comprimat rece și fără condens – sau chiar fără ulei din punct de vedere tehnic, Kaeser M13 și M17 pot fi echipate suplimentar cu un aftercooler extern de aer comprimat, disponibil opțional cu o combinație de microfiltru. Instalat pe un cadru suport, dispune de linii fixe de conectare pentru aer comprimat, sistem de retur al condensului și linie electrică necesară (12 V, furnizată de compresor) pentru alimentarea ventilatorului aftercooler-ului. Condensul acumulat este evaporat de gazele fierbinți de evacuare de la motor sau, în cazul versiunilor electrice, este colectat într-un recipient special.

În termeni de manevrabilitate, compresoarele Kaeser M13 și M17 sunt excepțional de ușor de utilizat. Bara de împingere, roțile echipate cu anvelope pneumatice, patru mânere convenabile și un ochi de ridicare retractabil garantează transportul simplu pe șantier. Datorită unghiului larg de deschidere al capotei, toate componentele sunt ușor accesibile pentru întreținere.

MEq
By MEq decembrie 4, 2022 10:29