Mic și puternic: noul tocător Doppstadt AK 310 EcoPower

MEq
By MEq decembrie 12, 2017 19:30

Mic și puternic: noul tocător Doppstadt AK 310 EcoPower

Modelul AK 235 Profi are acum un succesor: noul tocător mobil secundar pe șasiu cu sistem de remorcare într-un punct Doppstadt AK 310 EcoPower. Acesta beneficiază de o tehnologie de acționare mai puternică și de o înălțime de descărcare mai mare, ceea ce îl plasează în top, în depozitele de reciclare, stațiile de compost și în aplicații agricole.

Noua bandă transportoare spate mărește înălțimea de descărcare la 3,5 m, permițând realizarea de grămezi mai mari de material prelucrat sau umplerea mai ușoară a compartimentului de alimentare. Compactul utilaj îndeplinește, de asemenea, normele legale Euromot Stage IV privind emisiile. Pentru piețele noi este disponibilă și o variantă de motor 3A.

AK 310 EcoPower nu lucrează numai într-o manieră ecologică, ci dezvoltă și o putere mai mare decât predecesorul său. Motorul diesel MTU 6R1000 de 310 hp produce un cuplu mai mare și o putere constantă de acționare, utilizând cantități relativ mici de combustibil. Trenul de rulare și motorul utilajului au fost proiectate pentru a avea o productivitate mai mare, potrivindu-se noilor tipuri de aplicații pentru care este destinat.

Acestea procesează trunchiuri pre-mărunțite, rădăcini și deșeuri lemnoase, deșeuri verzi, deșeuri organice sau prelucrarea substraturilor. Versatilul tocător compact (cu o masă totală de 16 tone) este proiectat pentru a fi transportat pe șosea, putând fi adus pe șantier tractat de un camion. Pe teren, acesta poate fi mutat cu ajutorul unui încărcător frontal – chiar și atunci când spațiul este limitat. Utilajul poate fi alimentat de un încărcător frontal, un excavator manipulator sau de un tractor cu braț de încărcare frontală.

MEq
By MEq decembrie 12, 2017 19:30