Mercedes-Benz Trucks continuă strategia de electrificare: lansarea lui eActros LongHaul

MEq
By MEq mai 30, 2022 18:15

Mercedes-Benz Trucks continuă strategia de electrificare: lansarea lui eActros LongHaul

După lansarea pe piață a modelului eActros pentru transportul de distribuție de mare tonaj în 2021, Mercedes-Benz Trucks continuă introducerea sistematică a altor modele de camioane electrice, propulsate de baterii. Completarea portofoliului va avea loc în 2022 și va continua în anii următorii.

În 2024, pentru segmentul de transport pe distanțe lungi este programată începerea producției de serie a eActros LongHaul, cu o autonomie de aproximativ 500 km după o singură încărcare a bateriei. Primele prototipuri ale camionului de 40 t sunt deja supuse testelor interne, iar inginerii Mercedes-Benz Trucks plănuiesc să înceapă testele camionului electric pe drumurile publice în acest an. eActros LongHaul va permite o încărcare de înaltă performanță, așa-numita „încărcare megawatt”.

Mercedes-Benz Trucks pregătește, de asemenea, variantele complementare ale eActros – mai exact eActros 300 și eActros 400. Din iulie, eEconic pentru aplicații municipale este programat să iasă de pe linia de producție a fabricii din Wörth, ca al doilea vehicul de serie complet electric. Scopul Mercedes-Benz Trucks este de a crește ponderea vehiculelor noi, neutre din punct de vedere al emisiilor locale de CO2, în Europa, la peste 50% până în 2030.

Pentru a prezenta clienților de camioane din toată Europa cât de importantă este mobilitatea electrică, Mercedes-Benz Trucks organizează un eveniment în luna iunie, în aproprierea fabricii din Wörth, care va dura câteva săptămâni. Experții de la Mercedes-Benz Trucks vor informa aproximativ 1.000 de participanți cu privire la aspectele centrale ale mobilității electrice, de la infrastructură și servicii până la arhitectura modelelor de camioane electrice. În plus, clienții vor avea posibilitatea de a conduce eActros 300 pe rute solicitante și cu sarcini utile realiste.

Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks: „Interesul extraordinar pentru evenimentul nostru de testare eActros este încă o dovadă a popularității pe care o câștigă mobilitatea electrică în rândul clienților. Clienții ne trimit astfel un semnal puternic, care ne ajută să ne consolidăm eforturile pentru a pune rapid pe șosele cât mai multe autovehicule comerciale electrice, dar și pentru a extinde infrastructura de încărcare și pentru a crea o paritate a costurilor.”

Colaborarea cu partenerii pentru infrastructura de încărcare
În ceea ce privește încărcarea în depozit, Mercedes-Benz Trucks lucrează împreună cu Siemens Smart Infrastructure, ENGIE și EVBox Group. Pentru încărcarea publică, pe traseu, pentru transportul pe distanțe lungi, Daimler Truck, TRATON GROUP și Volvo Group au semnat un acord pentru înființarea unei societăți mixte. Aceasta va asigura dezvoltarea și funcționarea unei rețele publice de încărcare de înaltă performanță, în Europa, pentru camioanele și autocarele propulsate de baterii electrice. Rețeaua de încărcare a acestor trei părți va fi disponibilă pentru operatorii de flote din Europa, indiferent de marcă de autovehicul pe care o folosesc.

Scopul proiectului „Încărcare de înaltă performanță în transportul cu camioane pe distanțe lungi” (High-Performance Charging in Long-Haul Truck Transport – HoLa), cu participarea Daimler Truck și sub egida Asociației Germane a Industriei Auto (VDA) este de a planifica, construi și opera o infrastructură de încărcare de înaltă performanță pentru transportul cu camioane cu baterii electrice pe distanțe lungi. Două puncte de încărcare de înaltă performanță cu sistemul de încărcare Megawatt (MCS) urmează să fie construite și testate în fiecare dintre cele patru locații din Germania. În proiect sunt implicați diverși alți parteneri de consorțiu din industrie, dar și parteneri din cercetare.

Mercedes-Benz eEconic la IFAT
Modelul eEconic propulsat de baterii electrice va fi prezentat în premieră pe 30 mai, la IFAT, în München, cel mai important târg mondial pentru managementul apei, canalizării, deșeurilor și materiilor prime. eEconic are rezultate deosebit de bune în aplicațiile urbane, fiind foarte potrivit pentru activitățile ce trebuie intreprinse la primele ore ale dimineții, datorită nivelului scăzut de zgomot. Modelul eEconic are la bază platforma Daimler Truck: sistemul de propulsie al autovehiculului comercial cu podea joasă este similar cu cel al Mercedes-Benz eActros, care este produs în serie la uzina din Wörth din octombrie 2021.

A doua generație MirrorCam pentru eActros
Începând cu luna aprilie a acestui an, Mercedes-Benz Trucks a echipat eActros cu a doua generație MirrorCam, care prezintă îmbunătățiri în special în ceea ce privește display-ul și siguranța. În exterior, brațele camerei de pe ambele părți ale cabinei au fost scurtate cu zece centimetri, ceea ce le conferă șoferilor mai multă flexibilitate în timpul condusului în marșalier. Unul dintre avantajele acestor noi dimensiuni este că șoferilor le este imediat mai ușor să conducă în marșarier, deoarece perspectiva MirrorCam este acum și mai asemănătoare cu cea a oglinzii convenționale.

MEq
By MEq mai 30, 2022 18:15