Noul excavator Komatsu PC230NHD-11 cu motor Stage IV este mai îngust

MEq
By MEq decembrie 14, 2016 13:39

Noul excavator Komatsu PC230NHD-11 cu motor Stage IV este mai îngust

În noiembrie, Komatsu a introdus pe piaţa europeană excavatorul hidraulic PC230NHD-11. Acest nou utilaje beneficiază de avantajele poziţiei de lider ale Komatsu în materie de tehnologie și inovare, având un motor Komatsu Stage IV mai puţin poluant (cu un consum de combustibil cu până la 15% mai eficient), cilindri de braț mai mari, un design îngust pentru facilitarea transportului, șasiu heavy duty și mentenabilitate îmbunătățită.

Maximum de eficiență
Construit pe o bază solidă, lansată în 1996, odată cu introducerea primului motor Komatsu Stage I, motoarele Komatsu Stage IV sunt productive, de încredere și eficiente. PC230NHD-11 oferă o performanță de ridicare cu până la 28% mai mare și a îmbunătățit în continuare stabilitatea și puterea față de modelele anterioare, având o putere netă de 123 kW (165 CP) @ 2.000 rpm și o greutate operaţională de 23.520 kg.

„Acest nou excavator îngust, cu un șasiu heavy duty, face mai mult decât pur și simplu să îndeplinească normele privind emisiile Stage IV”, afirmă Paul Dickinson, Product Manager la Komatsu Europe International. „Oferă progrese semnificative în ceea ce priveşte consumul de combustibil, comunicații 3G, sporește confortul operatorului și include noi elemente de siguranță, împreună cu performanțe îmbunătățite de ridicare, nivelare și încărcare, precum și o gardă la sol mai înaltă, având totodată o lățime mai mică pentru transport.”

Motor Komatsu eficient şi de încredere
Motorul Komatsu Stage IV integrează tehnologie SCR, cu filtru de particule diesel (DPF), pentru a reduce și mai mult oxizii de azot (NOx), utilizând aditiv AdBlue. Cu un sistem de control electronic avansat care gestionează fluxul de aer, injecția de combustibil, parametrii de combustie și funcțiile de post-tratare, motorul Komatsu Stage IV optimizează performanțele, reduce emisiile și are capabilităţi avansate de diagnosticare. Clienții beneficiază de un consum redus de combustibil, fără a pierde din performanțele mașinii. Komatsu continuă să folosească o turbină cu geometrie variabilă (VGT) și supapă EGR, asigurând astfel o temperatură precisă și un control al fluxului de aer, pentru o durată de viață mai lungă a componentelor sale.

Hidraulică de înaltă clasă
Toate componentele importante ale noului PC230NHD-11, incluzând aici motorul, pompele hidraulice şi supapele sunt proiectate şi produse exclusiv de Komatsu. Acest design integrat foloseşte un sistem de acţionare hidraulic cu senzor de sarcină, în buclă închisă, ce duce eficiența hidraulică la un alt nivel folosind tehnologia Variable Speed Matching. Această tehnologie face ca turaţia motorului să se adapteze în funcţie de puterea pompei hidraulice, atât pentru aplicaţii uşoare, cât şi grele.

Cabina
Sistemul Neutral Detection creşte siguranţa: dacă manetele de comandă nu se află în poziţie neutră atunci când maneta de blocare este eliberată, este împiedicată orice mişcare a utilajulului. De asemenea, un monitor LCD de 7 inchi, de rezoluţie înaltă, afişează informaţii ale maşinii – nivelul de AdBlue, îndrumare Eco, înregistrări operaţionale, istoricul consumului de combustibil şi alte date de utilizare. Informaţiile pot fi afişate în 26 de limbi.
Operatorul poate selecta până la 6 moduri de lucru care să potrivească performanţele utilajului pe tipul de aplicaţie executat. Excavatorul este echipat standard cu cameră retrovizoare, pentru siguranţă în zona din spatele maşinii, iar opţional se poate monta şi o a doua cameră video.

Mentenanţă
PC230NHD-11 oferă acces facil la punctele de service. Noul model are balustrade pe ambele părţi ale structurii superioare. Radiatorul şi sistemele de răcire a uleiului hidraulic sunt montate alăturat, fiind astfel mai ușor de întreținut și de servisat atunci când e nevoie; sistemul ventilatorului variază viteza acestuia pentru a asigura necesarul de răcire.
Caracteristicile de diagnosticare îmbunătățite ale sistemului exclusiv EMMS al Komatsu (Equipment Management Monitoring System) de pe PC230NHD-11 oferă operatorului și tehnicienilor capacități mai bune de monitorizare și remediere a problemelor. EMMS monitorizează continuu toate sistemele esenţiale și asigură asistență la problemele apărute, pentru a minimiza timpii de diagnosticare și reparații.

MEq
By MEq decembrie 14, 2016 13:39