Gama MDX are un nou membru: dumperul cu cabină Mecalac 3.5MDX

MEq
By MEq mai 19, 2021 16:15

Gama MDX are un nou membru: dumperul cu cabină Mecalac 3.5MDX

Mecalac a anunțat lansarea noului său dumper de santier 3.5MDX, acesta fiind cel mai recent model din portofoliul său nouă generație. Proiectat de la zero pentru a stabili noi standarde de performanță, siguranță și confort, inovatorul model oferă toate avantajele gamei Mecalac MDX, însă într-o capacitate de 3,5 tone.

Îmbinând perfect designul elegant cu o calitate solida a construcției, noul 3.5MDX este propulsat de un motor diesel în 3 cilindri Kubota D1803 1.8L cu turbocompresor, care dezvoltă 50 hp (37 kW) la 2700 rpm și un cuplu maxim de 150,5 Nm la 1600 rpm. Datorită integrării unui filtru de particule diesel (DPF) și a unui catalizator de oxidare diesel (DOC), emisiile sunt reduse la minimum, în timp ce consumul de combustibil este optimizat.

Disponibil fie cu benă pivotantă la 180° (pentru descărcarea laterală precisă, fără surplus de manevre), fie cu benă cu descărcare frontala, noul model este proiectat cu un șasiu articulat și oscilant, pentru o manevrabilitate excelentă și capacitate de deplasare off-road.

3.5MDX folosește o transmisie hidrostatică cu tracțiune integrală permanentă într-o gamă înaltă și joasă de trepte de viteze, atât pentru deplasarea înainte, cât și pentru mersul cu spatele. Aceasta înseamnă că operatorii beneficiază de cuplu la cerere pentru a muta fără efort sarcini chiar și în cele mai dificile condiții de șantier. Și dacă mai adăugam și o viteză maximă de deplasare de 20 km/h, observăm că utilajul să mișcă rapid și ușor pe șantier.

Cu o masa operationala de 2990 kg, o lungime de 3,8 m, o lățime de 1,9 m și o înălțime de 2,8 m, dumperul 3.5MDX este extrem de compact și manevrabil, fiind o soluție eficientă pentru a transporta sarcini utile mari în spații strâmte și într-o mare varietate de aplicații.

3.5MDX acordă prioritate celor mai înalte niveluri de confort pentru operator prin adoptarea cabinei dovedite MDX dotata cu aer condiționat (opțional) pentru a oferi un confort remarcabil în orice condiții de vreme. La fel ca toate modelele MDX, conformația unica a cabinei minimizează vibrațiile și zgomotul, în timp ce comenzile ergonomice și scaunul reglabil oferă confort pe durata turelor lungi de lucru.

Pe lângă dotarea standard cu lămpile de lucru cu LED față/spate, cabina complet închisă oferă o vizibilitate de top datorită zonelor vitrate mari și a parbrizului curbat.

Siguranța fiind prioritară pe tot parcursul procesului de proiectare, noul dumper Mecalac încorporează caracteristici de design specifice gamei MDX, ceea ce se traduce printr-un = acces mai ușor și mai sigur în utilaj, datorită vizibilității ridicate, treptelor ușor de urcat și balustradelor, precum și accesului excelent la compartimentul motor pentru efectuarea operațiunilor de întreținere de la nivelul solului.

Pentru un nivel mai ridicat de protecție a operatorului în orice situație, cabina MDX certificată ROPS/FOPS a fost proiectată și testată suplimentar de către Mecalac pentru a rezista la impacturi (laterale si frontale) în timpul încărcării dumperului.

Pentru o siguranță suplimentară, 3.5MDX oferă în echiparea standard pachetul Shield de caracteristici pentru siguranța operatorului. Tehnologiile de bază includ blocare start&drive, avertizare frână de mână, vitezometru digital, senzor de avertizare a scurgerilor de combustibil, oprirea automată a mersului în regim de ralanti, test frână de parcare și sistem Stop-Start Control. Toate caracteristicile de siguranță Shield sunt reglabile pentru a se potrivi diferitelor aplicații în care acestea nu sunt neapărat necesare.
Noul model 3.5MDX este ultimul membru al gamei MDX, care mai cuprinde modelele de 6 tone, 6MDX, si de 9 tone, 9MDX.

MEq
By MEq mai 19, 2021 16:15