Mecalac a prezentat noi evoluții importante ale gamei sale de dumpere MDX

MEq
By MEq septembrie 29, 2021 20:36

Mecalac a prezentat noi evoluții importante ale gamei sale de dumpere MDX

După succesul global al gamei MDX și recenta lansare a versiunii sale de 3,5 tone (modelul 3.5MDX) care a stabilit noi standarde pentru dumperele de șantier în termeni de siguranță, confort și performanțe, Mecalac a anunțat o serie de upgrade-uri notabile pentru portofoliul său de dumpere. În primul rând, noile modele 6MDX (de 6 t) și 9MDX (de 9 t) vor fi echipate opțional cu transmisie hidrostatică de nouă generație. În al doilea rând, este vorba despre disponibilitatea barei pliabile ROPS (Roll-Over Protective Structure), ce face ca dotarea acestor modele cu cabină să fie opțională.

Transmisie hidrostatică pe 6MDX și 9MDX, pentru confort și siguranță îmbunătățite
Folosită pe scară largă în industria utilajelor pentru construcții, adoptarea transmisiei hidrostatice înlocuiește transmisia mecanică cu rapoarte de transmisie fixe. Aceasta asigură operațiuni mai ușoare fără schimbarea vitezelor și oferă avantajul suplimentar al frânării dinamice sensibile, ceea ce se traduce printr-o manevrare mai ușoară și mai sigură atât pentru operatorii experimentați, cât și pentru începători. Astfel, noile dumpere 6MDX și 9MDX sunt perfecte atât pentru flotele de închiriere, cât și pentru operatorii care trec frecvent de la un utilaj la altul.

De asemenea, adăugarea transmisiei hidrostatice garantează un confort îmbunătățit al operatorului, datorită accelerației line și controlabile. Eliminarea manetei schimbătorului de viteze permite un mediu de lucru mai spațios, în timp ce componentele mai puține înseamnă o întreținere mai redusă și, în general, o uzură mai mică, rezultând direct un cost total de proprietate diminuat. Atât 6MDX, cât și 9MDX oferă performanțe remarcabile, cuplu și tracțiune, în special în pante abrupte, unde schimbările treptelor de viteză pot conduce adesea la pierderea tracțiunii.

Cabină închisă sau mediu de operare deschis, cu bară pliabilă ROPS
Pe lângă transmisia hidrostatică, ambele modele noi vor fi disponibile cu opțiunea de cabină integrată sau cu bară de pliabilă ROPS. Stabilind standardele în materie de siguranță pe șantier și având un design elegant, noile modele ROPS sunt ușor de transportat între șantiere și permit operatorilor să lucreze cu ușurință în zonele cu restricții de înălțime.

Structura este ușor pliabilă, ceea ce înseamnă că plierea și desfacerea barei ROPS este sigură și necesită un efort manual minim. Deoarece bara de protecție ROPS are semnificativ mai puține componente decât o cabină, este o alegere economică.

Pentru siguranță și un confort suplimentar, modelele 6MDX și 9MDX pot fi echipate cu cabina unică MDX, bine izolată, ce va minimiza vibrațiile și zgomotul. Opțional, sistemul de aer condiționat oferă confort operatorului indiferent de condițiile meteo. Pentru un nivel mai ridicat de protecție a operatorului în orice situație, cabina certificată ROPS/FOPS de pe gama MDX a fost proiectată și testată suplimentar de Mecalac pentru a rezista la posibile impacturi, în timpul încărcării benei.

MEq
By MEq septembrie 29, 2021 20:36