Manitou a anunțat o nouă gamă de platforme foarfecă

MEq
By MEq martie 5, 2024 22:34

Manitou a anunțat o nouă gamă de platforme foarfecă

Manitou Group, producător de utilaje pentru sectoarele de manipulare a materialelor, platforme de lucru la înălțime și terasamente, a anunțat lansarea unei noi game de nacele foarfecă. Obiectivul grupului francez este de a oferi utilaje inovatoare pe unul dintre cele mai competitive segmente de piață, propunând astfel o gamă completă de platforme autopropulsate de lucru la înălțime.

Ca unul dintre liderii europeni de pe piața platformelor aeriene, cu o gamă extinsă de modele cu braț articulat și telescopic, Manitou Group își extinde gama prin lansarea de noi platforme foarfecă. Celor două modele, SE 0808 și SE 1008, cu înălțimi de lucru de 8 m, respectiv 10 m, li se vor alătura în cursul acestui an un model de 12 m (SE 1212).

Manitou a anunțat o nouă gamă de platforme foarfecăAceste echipamente sunt rodul experienței Grupului Manitou în materie de utilaje inovatoare și sigure, menite să îmbunătățească performanța utilizatorului. Samuel Viaud, Product Manager pentru nacele foarfecă, a explicat: „Toate cele trei modele beneficiază de standardele de calitate renumite ale Manitou. Avem ambiții mari pe piața nacelelor foarfecă, unde cererea este foarte ridicată. Modelele industriale de nacele foarfecă reprezintă aproape 60% din piața globală a platformelor de lucru aeriene!”

Proiectate în întregime de departamentul de design al Grupului Manitou, cu un cost de proprietate scăzut, aceste trei modele au componente de înaltă calitate. Cele două motoare electrice (curent alternativ) foarte eficiente, combinate cu greutatea mai mică a utilajului, îi asigură acestuia o autonomie mai mare. Nu necesită întreținere pe toată durata lor de viață, reducând considerabil costurile de service. Aceste modele sunt concepute pentru a lucra pe suprafețe plate, stabile, atât în interior, cât și în exterior. Nacelele foarfecă răspund unei game largi de nevoi: lucrări industriale de întreținere și finisare (electrice, sanitare, instalare sisteme de protecție la incendii etc.).

Această gamă a fost concepută pentru ca operatorul să se familiarizeze ușor cu ea, datorită panoului de comandă simplificat și intuitiv. Operatorul beneficiază, de asemenea, de o podea extensibilă și de un spațiu suplimentar de 90 cm, pentru o lungime totală a nacelei de 2,54 m. Pentru a facilita comunicarea dintre echipament și operator sau tehnician, această gamă conectată oferă diagnostice integrate și un ecran color care afișează informații despre siguranță, consumul bateriei și întreținere. Noile nacele foarfecă au buzunare laterale care facilitează încărcarea/descărcarea lor în/din camion, cu ajutorul unui stivuitor.

Aceste modele vor fi livrate în toată Europa începând din luna aprilie, prin intermediul rețelei de dealeri Manitou. Gama va fi dezvoltată până în 2025, distribuția extinzându-se dincolo de piața europeană.

MEq
By MEq martie 5, 2024 22:34