Maiurile Wacker Neuson alimentate cu baterii lucrează acum mai mult

MEq
By MEq mai 19, 2017 15:00

Maiurile Wacker Neuson alimentate cu baterii lucrează acum mai mult

Durata de lucru a maiurilor cu baterii AS50e și AS30e de la Wacker Neuson a crescut cu 50%, datorită bateriilor de ultimă generație utilizate. Cu toate acestea, nimic nu s-a schimbat în folosirea practică a maiurilor: clienții pot opta pentru noua baterie în orice moment și pot folosi maiurile actuale AS30e și AS50e ca de obicei.

Alimentate de baterii
Maiurile cu baterie sunt disponibile în două versiuni: modelul mai mic AS30e este unul mai special, pentru compactarea pământului peste țevile îngropate, iar maiul vibrator cu acumulator AS50e este utilizat în toate lucrările tradiționale de compactare. Bateriile ambelor echipamente pot fi scoase fără a folosi alte unelte, pentru ca operatorul să poată înlocui bateria descărcată cu una încărcată în câțiva pași simpli. Extinderea duratei de funcționare a maiurilor cu baterii a fost realizată prin creșterea capacității bateriei de la 600 waţi oră la 1000 waţi oră, ceea ce prelungeşte durata de funcționare a maiurilor cu circa 50%. Astfel, modelul mai mare AS50e a crescut durata de lucru cu 30 min., iar maiul mai mic AS30e a crescut cu 45 min. Clienții care dețin deja un mai cu baterie pot trece cu ușurință la noua baterie, deoarece designul, conexiunile și funcționarea rămân neschimbate; încărcătoarele de baterii pot fi încă utilizate.

Litiu-ion
Bateria special concepută și dezvoltată de Wacker Neuson pentru echipamentele vibratoare este robustă și sigură, pe lângă îmbunătățirea timpului de funcționare. Bateria litiu-ion proiectată pentru lucrări grele oferă o putere constantă pe durata întregii faze de descărcare, ceea ce duce la o performanță constantă de compactare de la primul până la ultimul minut de lucru. Efectele de îmbătrânire pot fi reduse la minimum printr-o răcire activă în timpul funcționării maiului și la încărcare. Temperaturile extreme de la -10 la + 50 °C nu deteriorează bateria. Performanța de compactare a maiurilor cu baterie corespunde unor maiuri Wacker Neuson din aceeaşi clasă, cu două cicluri.

Economii de 55%
Având emisii zero – datorită motorului electric și bateriei – ambele modele îndeplinesc cu ușurință cerințe stricte (de ex. pe şantiere urbane sau pentru lucrul în şanţuri). Un alt avantaj al maiului electric îl reprezintă costurile de funcționare reduse, deoarece motorul electric nu necesită întreținere. Costurile și efortul pe care le presupun în mod obișnuit maiurile cu motoare termice, datorate lucrărilor obişnuite de întreținere a filtrelor de aer, a bujiilor și carburatorului, sunt evitate. Costurile cu energia sunt, de asemenea, mult mai scăzute – o economie în jur de 55% prin operarea electrică. În plus, pornirea ușoară la apăsarea unui buton este un avantaj al maiurilor cu baterie. Nu în ultimul rând, bateriile și încărcătoarele de baterii sunt proiectate astfel încât să poată fi utilizate independent de model.

MEq
By MEq mai 19, 2017 15:00