Linde TruckSpot – simbolul securității pentru stivuitoare

MEq
By MEq februarie 23, 2023 12:14

Linde TruckSpot – simbolul securității pentru stivuitoare

Statisticile arată că 55% din accidentele stivuitoarelor au loc în spatele acestora. Concret, un stivuitor aflat în deplasare cu spatele este primul motiv al accidentelor provocate de aceste echipamente, în care sunt răniți oameni. Culoarele înguste, intersecțiile și zonele cu vizibilitate redusă împiedică adesea pietonii să vadă la timp un stivuitor care se deplasează cu spatele. Semnele de avertizare statică sporesc prudența și avertizează cu privire la posibilele pericole, dar nu sunt întotdeauna utile în situația specifică. Cu Linde TruckSpot, stivuitorul are întotdeauna semnul său de avertizare cu el, oriunde se deplasează, reducând astfel situațiile periculoase, înainte de apariția lor.

Efect de avertizare mai puternic
Soluția de avertizare optică Linde TruckSpot anunță printr-un semnal luminos că se apropie un stivuitor. Montat pe rama de protecție a cabinei, TruckSpot proiectează semnalul în spatele stivuitorului, pe pardoseală, și avertizează pietonii, precum și alte stivuitoare.

Cu TruckSpot, Linde stabilește un nou standard de siguranță pe culoarele de transport și în intersecțiile cu vizibilitate limitată. Sistemul inovativ de avertizare preia avantajele dovedite ale Linde BlueSpot și îl completează cu o caracteristică esențială: un simbol de avertizare de format mare, în culori puternic contrastante, asigură un efect de avertizare și mai puternic.

Cu un pas înainte
La o distanță de aproximativ 4 m, TruckSpot proiectează pe pardoseală un triunghi de avertizare roșu, cu simbolul stivuitorului. La deplasarea cu spatele, utilajul emite un semnal în față și indică în mod clar direcția de deplasare a echipamentului. Pietonii care traversează și operatorii altor stivuitoare pot reacționa din timp, când se află la colțurile clădirilor/culoarelor sau la intrări. TruckSpot este montat pe stivuitor, astfel încât pietonii și ceilalți operatori să nu fie orbiți.

Grafica, dimensiunea și mișcarea simbolului atrag imediat atenția și permit automat angajaților să se ferească. Forma și culoarea simbolului de avertizare au fost alese în mod deliberat: triunghiul roșu de pericol pe un fundal alb este înțeles intuitiv în toată lumea.

TruckSpot funcționează pur vizual și, prin urmare, este ideal pentru mediile de lucru intense. Evitarea semnalelor sonore enervante sau iritante aduce siguranță suplimentară, deoarece nici pietonii, nici operatorii nu se sperie în momentul crucial.

Instalare ușoară
Datorită tehnologiei moderne cu LED-uri, TruckSpot are o durată de funcționare lungă, de peste 20.000 de ore. TruckSpot este montat pe motostivuitoare și stivuitoare cu catarg retractabil, fiind disponibil și din fabrică sau în varianta unui kit de modernizare. Flotele existente pot fi echipate și cu acest nou tip de semnal optic de avertizare.

MEq
By MEq februarie 23, 2023 12:14