Linde MH aprobă folosirea de biocombustibil pe stivuitoarele sale cu combustie internă

MEq
By MEq octombrie 14, 2022 18:06

Linde MH aprobă folosirea de biocombustibil pe stivuitoarele sale cu combustie internă

Operatorii de flote care utilizează stivuitoare diesel de la Linde Material Handling (MH) își pot reduce acum emisiile de CO2 cu până la 90% prin utilizarea de ulei vegetal hidrotratat (HVO). Acest combustibil fără fosili (fossil-free) are beneficiile suplimentare de a oferi motorului o putere adițională și o ardere mai curată, fără a necesita în același timp adaptări la infrastructura de realimentare. Totodată, oferă opțiunea de a fi amestecat cu motorină obișnuită.

Biocombustibilul HVO este fabricat din materii prime 100% regenerabile și nu eliberează dioxid de carbon nou în atmosferă. Este produs prin hidrotratare din diferite uleiuri vegetale, grăsimi animale, deșeuri și materiale reziduale, cum ar fi uleiurile de gătit uzate și grăsimile din restaurante și din industria alimentară. Structura sa chimică este aproape identică cu cea a motorinei convenționale și, prin urmare, o poate înlocui complet.

„Prin aprobarea acestui combustibil pentru motoarele noastre de pe stivuitoarele diesel, le oferim clienților noștri șansa de a reduce masiv amprenta de carbon generată de stivuitoarele lor diesel, fără a fi nevoiți să investească un singur cent în infrastructură suplimentară”, spune Frank Bergmann, Senior Product Manager Stivuitoare contrabalansate.

Costul pe litrul de combustibil HVO este puțin mai mare decât cel al motorinei standard. Dar acest lucru este mai mult decât compensat de factorul de durabilitate îmbunătățit.

Avantaje ale HVO
Pe lângă reducerea emisiilor de CO2 cu până la 90% în comparație cu motorina convențională, emisiile locale, cum ar fi particulele, oxidul de azot (NOX), hidrocarburile (HC) și monoxidul de carbon (CO) sunt, de asemenea, reduse, ceea ce are un impact pozitiv asupra mediului de lucru al angajaților. În plus, motorina HVO are o tendință mai mare de aprindere (cifra cetanică), ceea ce are ca rezultat o ardere eficientă și curată, reducând formarea de funingine în motoare și în sistemele de evacuare. Performanța ridicată a combustibilului, chiar și la temperaturi de până la -22 grade Celsius deschide o gamă largă de opțiuni de aplicare. Nu în ultimul rând, capacitatea de a amesteca în mod flexibil HVO este un argument convingător: combustibilul poate fi folosit în forma sa pură sau în orice raport de amestec cu motorina fosilă și nu necesită ajustări hardware la stivuitorul cu combustie internă.

Linde MH a aprobat biocombustibilul atât pentru stivuitoarele actuale, cât și pentru majoritatea seriei anterioare, cu capacitatea de încărcare de la 1,4 la 18 tone.
„Toți clienții care nu pot trece la stivuitoare electrice pe termen scurt își pot îmbunătăți acum amprenta de carbon trecând la HVO”, a afirmat Frank Bergmann.

MEq
By MEq octombrie 14, 2022 18:06