JCB își extinde gama de miniexcavatoare compacte cu două utilaje de 2,5 t

MEq
By MEq aprilie 8, 2024 17:28

JCB își extinde gama de miniexcavatoare compacte cu două utilaje de 2,5 t

JCB își extinde gama de miniexcavatoare compacte, odată cu lansarea a două utilaje de 2,5 tone. 25Z-1 este un model zero tailswing (cu pivotare în gabaritul șenilelor) și înlocuiește modelul anterior 8025 ZTS, în timp ce 26C-1 este un miniexcavator cu rază de pivotare obișnuită care înlocuiește modelul 8026 CTS.

JCB își extinde gama de miniexcavatoare compacte cu două utilaje de 2,5 tMiniexcavatorul 25Z-1 are o masă de 2.550 kg, în timp ce 26C-1 atinge o masă de 2.675 kg. Cu o lățime totală de doar 1.500 mm, ambele utilaje pot fi transportate pe o remorcă ușoară de 3,5 tone în spatele unui VAN sau al unui pick up 4×4, ceea ce facilitează deplasarea între șantiere. Utilajele dispun de 9 puncte de ancorare, pentru un transport sigur, fără ca lanțurile sau chingile să deformeze șenilele de cauciuc.

Miniexcavatoarele au designul și aspectul modelelor JCB mai mari de 3,5 tone din generația nouă Next Generation, cu caroserie robustă din oțel și o contragreutate turnată care asigură durabilitate și durată maximă de exploatare. Cele două utilaje au aceeași structură a cabinei, cu geamuri drepte și panouri din oțel, în timp ce ușa se blochează în poziție de deschidere maximă, pentru a preveni orice risc de deteriorare în timpul rotirii.

Cabina spațioasă ROPS/TOPS are încălzire/aer condiționat opțional, iar dacă se preferă, este disponibilă și în versiunea pavilion (cabină deschisă). Se oferă o protecție opțională de nivel 1 pentru operator, iar utilajele sunt echipate cu lumini de lucru „follow-me home”, care rămân aprinse, pentru a permite operatorului să se îndepărteze în siguranță pe întuneric. Geamul frontal are o linie de divizare 66/34, pentru o vedere optimă în șanț, iar stâlpii spate ai cabinei cresc vizibilitatea înapoia utilajului.

JCB își extinde gama de miniexcavatoare compacte cu două utilaje de 2,5 tMașinile beneficiază de mediul de operare îmbunătățit Next Generation, cu scaun premium cu suspensie, o poziționare ergonomică a butoanelor cu membrană, un display multifuncțional digital de 4″ și buton rotativ. Ecranul afișează în permanență în partea stângă turația motorului, temperatura lichidului de răcire și indicatorul de combustibil, în timp ce informațiile suplimentare pot fi personalizate de către operator în partea dreaptă.

Conținutul ecranului este controlat de butonul rotativ și poate fi setat pentru a afișa orele de funcționare a motorului, starea debitului auxiliar, starea de suprasarcină, temperatura și presiunea uleiului hidraulic. Operatorul poate utiliza diversele meniuri pentru a regla debitele auxiliare, viteza ștergătoarelor de parbriz și timpii de activare a opririlor automate. Inginerii de service pot accesa, de asemenea, informații de diagnosticare prin intermediul monitorului. Mașinile efectuează o verificare automată a stării de funcționare la prima pornire în fiecare zi.

Direcția globală
Cele două miniexcavatoare sunt echipate cu un motor diesel Kohler, conform cu standardul Stage V/ Tier 4 Final, și furnizează 18,4 kW (24,7 CP). Motorul respectă ambele protocoale privind emisiile fără a necesita filtru de particule diesel (DPF) sau de orice altă formă de post-tratare a gazelor de evacuare. Protecția pentru ventilator este standard, iar accesul la toate punctele de umplere și la filtre se face de la nivelul solului.

JCB își extinde gama de miniexcavatoare compacte cu două utilaje de 2,5 tUn nou tip de pompă hidraulică electro-proporțională cu cilindree variabilă, cu senzor de detectare a sarcinii, permite ca fiecare strop de putere al motorului să fie utilizat de sistemul hidraulic al mașinii, fără ca motorul să se blocheze sau să se oprească. Un nou bloc de supape principale asigură o repartizare îmbunătățită a fluxului de energie, permițând o utilizare mai lină și multifuncțională, în timp ce motoarele șenilelor cu acționare automată se adaptează la schimbările de teren de pe șantier.

Blocul principal de supape este ușor de accesat, sub o podea detașabilă, care oferă acces la motorul de rotire, la articulația rotativă și la alte supape hidraulice. Toate furtunurile hidraulice au coduri de culori pentru o identificare ușoară în cazul unei deteriorări accidentale.

Un circuit auxiliar de mare debit, cu dublă acțiune, este standard, furnizând 48 de litri/minut pentru a alimenta o gamă largă de unelte de lucru. Acesta este controlat de o comandă electro-hidraulică de pe joystick-ul din dreapta. O clapetă de comutare cu acționare de la simplu la dublu este controlată electronic de un comutator din cabină.

Opțional, este oferit un circuit de debit redus cu dublă acțiune, care asigură 25 litri/min. Acesta este controlat de o comandă de pe joystick-ul din stânga. Operatorul poate selecta modurile de debit folosind 0-100% din debitul hidraulic disponibil, iar presiunea de eliberare auxiliară poate fi reglată manual pe acele utilaje echipate atât cu circuite de debit ridicat, cât și de debit scăzut.

JCB își extinde gama de miniexcavatoare compacte cu două utilaje de 2,5 tÎn ciuda dimensiunilor compacte, modelul 25Z-1 are o adâncime maximă de săpare de 2.824 mm, în timp ce modelul 26C-1 cu rază de pivotare convențională are o capacitate de excavare de până la 3.037 mm.

Funcționare sigură
Ambele miniexcavatoare dispun de caracteristici suplimentare de siguranță, cum ar fi sistemul unic de asigurare a izolației hidraulice 2GO de la JCB, care presupune ca operatorul să apese un comutator secundar înainte de activarea comenzilor. Toate funcțiile hidraulice sunt dezactivate atunci când este ridicată comanda servo din stânga, eliminând riscul de mișcare neplanificată a utilajului. Mini-excavatoarele JCB sunt echipate cu un dispozitiv de blocare, cu posibilitatea de activare cu cheie sau cu tastatură, cu posibilitatea de a avea până la 14 coduri PIN, pentru utilizatori multipli și companii de închiriere.

Sistemul de monitorizare telematică JCB LiveLink este oferit opțional, furnizând de la distanță date privind locația, starea de funcționare și operarea utilajului. Sistemul permite o planificare mai bună a întreținerii preventive și a lucrărilor de service periodice.

25Z-1 și 26C-1 au aceleași dimensiuni ale știftului de cupă, permițând clienților să continue să folosească actualele cupe și accesorii. JCB oferă acum o opțiune de prindere (cuplă) rapidă hidraulică instalată din fabrică, ce încorporează două mecanisme de blocare cu un indicator luminos LED montat pe braț. Proiectat pentru a respecta legislația actuală și viitoare, dispozitivul de prindere este marcat și aprobat pentru uz în UKCA/CE.

Alte opțiuni includ un nou dispozitiv de prindere mecanică, un dispozitiv de prindere hidraulică montat din fabrică, care poate fi utilizat cu sisteme hidraulice cu debit mare sau mic, și o nouă gamă de cupe cu greutate redusă care utilizează dimensiunile actuale ale pick-up-ului.

MEq
By MEq aprilie 8, 2024 17:28