Liebherr a început livrarea noii generații 05 de autobetoniere

MEq
By MEq august 2, 2017 15:43

Liebherr a început livrarea noii generații 05 de autobetoniere

Livrarea primelor noi mixere pentru beton Liebherr a început deja cu cel mai comun tip, HTM 905. Noua generație 05 de autobetoniere a fost complet recondiționată pentru eficientizarea costurilor, îmbunătățirea ergonomiei și a siguranței. Un instrument de configurare online ajută la selectarea numeroaselor noi opțiuni și chiar poate determina sarcina utilă posibilă.

Eficiența costurilor a fost îmbunătățită și mai mult printr-o nouă calitate a oțelului. Întregul tambur, inclusiv plăcile spiralate și benzile de protecție, sunt fabricate din oțel special LICRO 500. Acest oțel este fabricat exclusiv pentru Liebherr și este extrem de rezistent la uzură datorită proporției ridicate de crom și suprafetei tratate special (titanium carbonitride), ceea ce o face deosebit de dură.

Clientul beneficiază acum de o durată de viață prelungită a tamburului. Masa acestuia (neîncărcat) a fost redusă cu până la 300 kg comparativ cu modelele anterioare, ceea ce este un beneficiu pentru sarcina utilă. De asemenea, Liebherr a acordat o atenție deosebită curățirii. Muchiile care pot reține murdăria au fost rectificate și au fost create suprafețe netede, pentru un efort redus de curățare.
Controllerul opțional Litronic-EMC controlează turația motorului diesel în funcție de necesități atunci când betoniera încarcă și descarcă. Turația constantă împiedică rotația inutilă a tamburului pe durata deplasării mașinii, iar economiile consumului de combustibil și reducerea uzurii cresc, de asemenea, eficiența costurilor.

Ergonomie
Un concept de platformă inovatoare permite instalarea în diferite poziții a unor accesorii, precum compartimentele de depozitare, suporturile sau jgheaburile de extensie, această flexibilitate a opțiunilor de instalare oferind nenumărate configurații. Însă, opțiunile pot fi instalate și ulterior. Toate elementele de control au fost configurate astfel încât să fie extrem de ușor de utilizat (user friendly). Jgheabul de transfer al betonului poate fi complet rotit lateral, fără a depăși dimensiunile exterioare ale vehiculului, lucru benefic atunci când betoniera descarcă în cupe de beton mari sau pentru o curățare mai ușoară.

Jgheabul de transfer a fost deplasat cu aproximativ 120 mm în sus, ceea ce îmbunătățește unghiul de curgere la transferul betonului. Noua frână a jgheabului se aplică rapid și sigur cu o singură mână, iar punctul de depozitare lateral pentru jgheaburile de extensie a fost poziționat mai jos. Noua platformă de scară e mai spațioasă, iar scara extensibilă din aluminiu este mai ușoară și poate fi manevrată mai lejer. Optional, un acoperiș pentru operator, în spatele mixerului, îl protejează de diferite obiecte.

Conceptul de platformă inovatoare permite, printre altele, instalarea cutiilor de depozitare, a cutiilor de unelte sau a suporturilor. Depozitarea în siguranță a uneltelor, a mănușilor, a lamelor, a paleților, a periilor sau a altor accesorii nu este o problemă și este ușor accesibilă șoferului. Noile trepte înclinate și platforma mărită fac mai ușor accesul și lucrul în zona superioară din spatele vehiculului.

Balustradele au un diametru mai mare pentru o priză mai bună. Controllerul optional pentru tambur Litronic-EMC crește siguranța, deoarece previne erorile de operare precum schimbarea bruscă a direcției de rotație. În plus, unitatea de control din spate poate fi oprită în timpul deplasarii, astfel încât activarea sa de către persoane neautorizate să nu fie posibilă. De asemenea, volumul de apă din tamburul de amestec a crescut.
Clienții pot utiliza configurtorul online pentru a-și alege versiunea HTM 905 dorită. Aceștia pot alege între construcții normale sau ușoare, pachete opționale, accesorii și opțiuni de culoare.

MEq
By MEq august 2, 2017 15:43