Lider tehnologic în segmentul tocătoarelor mobile cu E-drive

MEq
By MEq noiembrie 1, 2023 15:45

Lider tehnologic în segmentul tocătoarelor mobile cu E-drive

Extinderea gamei de produse Komptech continuă în ritm accelerat. În premieră pe piață, modelele e-mobile Crambo și Terminator sunt disponibile acum și cu șasiu pe șenile. Costurile energetice în creștere și noua legislație privind emisiile de CO2 cresc cererea în industria de procesare a deșeurilor pentru utilajele mobile cu motoare electrice, ceea ce poate fi o opțiune ideală pentru numeroase aplicații.

Utilizarea motoarelor electrice permite accesul la tipuri de energie regenerabilă în detrimentul combustibililor fosili și, astfel, sunt reduse emisiile de gaze cu efect de seră. În plus, utilajele propulsate electric realizează o eficiență energetică semnificativ mai mare, ceea ce are un efect pozitiv asupra rezultatelor de operare. Acestea sunt argumente bune în favoarea modelelor cu acționare electrică atunci când se investește în utilaje noi.

Pionier în industrie
De ani de zile, Komptech lucrează intens la dezvoltarea continuă a utilajelor mobile acționate electric. Komptech și-a extins continuu portofoliul în tehnologia de tocare, cernere și separare, astfel că peste 60% din utilajele pe care le oferă pe piață sunt versiuni e-mobile sau hibride.

O altă inovație în domeniul electrificării este deja gata de lansare: modelele Terminator e-mobile și Crambo e-mobile sunt acum disponibile și cu șasiu pe șenile. Acestea sunt astfel primele utilaje alimentate electric din gama de produse Komptech care pot fi acum echipate cu un tren de rulare pe șenile complet electric. Acest design tehnic este unic pe piață și, prin urmare, subliniază rolul de pionierat al Komptech în acest domeniu.

Lider tehnologic în segmentul tocătoarelor mobile cu E-driveAvantajele operării integral electrice
Un aspect de remarcat la modelele pe șenile e-mobile este viteza lor de deplasare, de puțin sub 3 km/h. Aceasta poate fi reglată în trei trepte, iar rezervele de putere permit manevre rapide și aproape fără efort. Emisiile minime de zgomot sunt un argument „de top” pentru acest sistem. Energia este asigurată de un acumulator integrat direct în șasiu, ceea ce elimină necesitatea unei unități de alimentare convenționale diesel sau pe benzină.

Acest lucru vine cu o serie de avantaje: pe de o parte, sistemul economisește spațiu în utilaj; pe de altă parte, nu există gaze de evacuare, motiv pentru care operarea în hale închise este posibilă fără probleme. În plus, un număr mare de componente de întreținere, precum filtrele și uleiurile, nu mai sunt necesare. Astfel nu numai că se fac economii de costuri în operare, dar este protejat și mediul. Întregul sistem a fost proiectat pentru performanțe maxime de deplasare și fără compromisuri.

Economii de până la 70% ale costurilor cu energia
Utilajele mobile electrificate Komptech folosesc un motor electric foarte eficient. La rate de producție comparabile, se pot economisi până la 70% din costurile energetice. Efortul de întreținere este, de asemenea, semnificativ mai mic comparativ cu versiunea de tocător cu motor diesel, fiind redus la aproximativ jumătate folosind propulsia electrică. „Cu utilajele acționate electric sau la variantele hibride, nu numai că evitați creșterea constantă a prețurilor la combustibil, dar utilizați și potențialul energetic maxim, având astfel o contribuție pozitivă la mediu”, explică Christoph Feyerer, Director de Inovare și Comunicare la Komptech.

La exterior, versiunile e-mobile ale Terminator și Crambo se diferențiază cu greu de modelele cu motor diesel. Compartimentul motor este însă mult mai liber: lângă motorul electric este încorporat un tablou de comandă cu clasa de protecție IP54, care protejează componentele electronice de praf și temperaturile exterioare ridicate. Integrarea tabloului de control direct în utilaj permite o punere în funcțiune rapidă. În plus, utilajele pe șenile e-mobile sunt disponibile cu două capacități diferite de stocare a bateriei: cu rază lungă (6 baterii pentru până la 1,5 km) sau scurtă (4 baterii pentru până la 1 km).

MEq
By MEq noiembrie 1, 2023 15:45