Komatsu va lansa excavatorul electric cu baterie litiu-ion PC138E-11 de 13 tone

MEq
By MEq ianuarie 3, 2024 18:38

Komatsu va lansa excavatorul electric cu baterie litiu-ion PC138E-11 de 13 tone

La începutul acestui an, Komatsu Ltd. va lansa excavatorul electric PC138E-11 de 13 tone, echipat cu baterie litiu-ion. Komatsu plănuiește să-l introducă pe piețele europene, după lansarea lui în Japonia. Pe o piață a utilajelor de construcții electrificate care nu este încă pe deplin conturată, Komatsu și-a stabilit deja scopul, și anume acela de a atinge neutralitatea de carbon până în 2050 prin extinderea gamei de produse și satisfacerea nevoilor clienților.

Prin echiparea cu o baterie litiu-ion de mare capacitate și integrarea unui sistem de răcire a bateriei și a componentelor electrice pentru acest nou utilaj, Komatsu a obținut un timp de operare lung, reducând însă și raza de rotație spate. În regiunile unde piețele utilajelor electrice pentru construcții se conturează deja, Komatsu lucrează pentru a oferi diferite condiții de operare ale utilajelor și surse de alimentare cu energie, astfel încât clienții să poată proteja mediul, dar și să opereze în siguranță utilajele.

Komatsu a considerat anul 2023 ca fiind primul an pentru introducerea pe piață a utilajelor de construcții electrificate, iar lansarea lui PC138E-11 este al patrulea pas în această direcție. Excavatoarele hidraulice sunt cel mai versatil tip de utilaj de construcții, iar clasa de 13 tone este folosită într-o gamă largă de șantiere și aplicații, axându-se pe spații relativ limitate, cum ar fi lucrările de inginerie civilă urbană.

La Intermat 2024, Komatsu Europe va prezenta excavatorul PC138E-11 cu un kit Smart Construction 3D Machine Guidance, o îmbunătățire tehnologică simplă și flexibilă, disponibilă acum pentru o gamă largă de utilaje Komatsu. Kit-ul oferă o modalitate accesibilă de a adăuga ghidare 2D și 3D a mașinii și poate fi personalizat cu diverse opțiuni care îi permit să se potrivească mai bine configurațiilor și condițiilor de operare ale fiecărui client.

1. Performanța de mediu și economică
・Atingerea nivelului de emisii zero de gaze de evacuare, folosind tehnologii prietenoase cu oamenii și mediul de lucru ce presupun acționarea pe bază de baterii
Sistemul alimentat de baterii nu produce gaze de evacuare, creând un mediu de lucru curat. Este prietenos cu muncitorii și mediul și este utilizat pe scară largă pe o varietate de șantiere, inclusiv pe șantierele indoors (în medii închise) și urbane.

2. Confort și securitate
・Operare îndelungată și dimensiuni compacte ale utilajului, obținute cu o baterie litiu-ion de mare capacitate
Utilajul este alimentat de o baterie litiu-ion de 225 kWh, pentru un timp îndelungat de funcționare. Combinația dintre orele lungi de operare și dimensiunea compactă a corpului mașinii permite operarea pe o gamă mai extinsă de șantiere.
・Reducerea dinamică a nivelurilor de zgomot ale utilajului și pe șantier, datorită motorului electric silențios
Deoarece sursa de putere este un motor electric, utilajul nu generează zgomot. Operatorul poate comunica cu ușurință cu muncitorii din jur în timpul lucrului, crescând astfel siguranța și precizia.
・Mediu de lucru confortabil datorită dimensiunilor reduse ale utilajului, lipsei vibrațiilor și nivelurilor reduse de căldură generate de utilaj
Deoarece utilajul nu este echipat cu motor termic, zona din jur nu se încălzește, iar vibrațiile transmise operatorului sunt reduse substanțial. Operatorul simte mai puțin stres și oboseală în timpul lucrului, lucrând confortabil.

3. Siguranță, fiabilitate și funcționalitate
・ Structura utilajului permite inspecții zilnice mai sigure și mai ușoare
Deoarece punctele de control de rutină și zonele „high-voltage” sunt complet separate, controalele de întreținere pot fi efectuate în siguranță, fără riscul de electrocutare. În plus, verificările de rutină și elementele de întreținere periodică au fost reduse substanțial, deoarece nu există componente de control asociate unui motor termic și combustibililor fosili.

MEq
By MEq ianuarie 3, 2024 18:38