Komatsu introduce macaraua Smart Crane pentru harvestere

MEq
By MEq noiembrie 18, 2021 17:56

Komatsu introduce macaraua Smart Crane pentru harvestere

Pentru operatorul unui harvester, o macara ușor de manevrat va asigura o zi de lucru productivă. Fiecare mișcare care poate fi simplificată contribuie la creșterea productivității și, în cele din urmă, la o rentabilitate mai mare. Prin prezentarea Komatsu Smart Crane pentru harvestere, Komatsu Forest duce controlul macaralei la nivelul următor, unde macaraua este controlată dintr-o singură mișcare a manetei, de la brațul principal până la vârful brațului telescopic. Rezultatul este o operare mai rapidă și mai precisă a macaralei.

Komatsu Forest își prezenta prima macara paralelă pentru harvestere în 1999. Designul său inventiv făcea legătura între brațele principale și exterioare, simplificând astfel controlul macaralei. Smart Crane duce această dezvoltare la nivelul următor, macaraua mișcându-se ca un singur ansamblu – de la brațul principal până la vârful brațului telescopic.

Precizia și capacitatea de răspuns sunt două dintre cele mai mari avantaje ale Smart Crane. Operatorul poate orienta cu ușurință capul procesor unde dorește, cu mișcări fine și precise, contribuind la un mod de lucru mai relaxat. Un operator relaxat poate rămâne concentrat mai mult timp și poate lucra mai productiv pe parcursul întregii zile de lucru.

„Experiența operatorilor care au încercat Smart Crane arată că reduce semnificativ vibrațiile transmise de la brațul de macara, ceea ce contribuie la o mai bună ergonomie a operatorului”, a spus Tobias Ettemo, Product Manager pentru harvestere, Komatsu Forest.

Un alt avantaj al Smart Crane este nevoia de mai puține mișcări ale manetei de control (jpystick-ului). Controlul automat al brațului telescopic face și mai ușoară direcționarea macaralei exact acolo unde se dorește – o singură mișcare a manetei aduce macaraua din deschiderea ei completă până lângă utilaj. Acest lucru oferă o ergonomie mai bună pentru operator și, de asemenea, ajută la menținerea nivelului de energie pe tot parcursul zilei.

Un domeniu în care Smart Crane este deosebit de utilă sunt aplicațiile de rărituri, unde operatorul lucrează adesea cu capul procesor departe de utilaj, folosind în exces brațul telescopic. Controlul automat al macaralei face munca atât mai ușoară, cât și mai eficientă. De asemenea, o simplifică atunci când operatorul, de exemplu, dorește să ridice rapid macaraua pentru a muta capul peste roți în cealaltă parte a utilajului. Rărirea mai rapidă și mai eficientă economisește ore de lucru și contribuie la o rentabilitate mai mare.

Deoarece operarea macaralei ocupă o parte echitabilă din ziua de lucru a unui operator de harvester, există mari beneficii în optimizarea acestei părți a muncii. Smart Crane oferă operatorului o macara care urmărește fără probleme si cu mare precizie fiecare mișcare a manetei de control. Mai mult, oferă și alte avantaje, cum ar fi funcționarea mai simplă a macaralei, un efort fizic mai redus și o productivitate mai mare.

MEq
By MEq noiembrie 18, 2021 17:56