Komatsu achiziţionează producătorul american de utilaje miniere Joy Global

MEq
By MEq iulie 21, 2016 19:08

Komatsu achiziţionează producătorul american de utilaje miniere Joy Global

Komatsu Ltd. a anunțat că a semnat un acord definitiv cu Joy Global Inc. (unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente miniere subterane și de suprafață) prin care Komatsu America Corp., filiala Komatsu din SUA, va achiziţiona în proporţie de 100% Joy Global. Achiziţia este de așteptat să se încheie la jumătatea anului 2017.

Komatsu s-a angajat în luna aprilie la un plan pe termen mediu pentru următorii trei ani (2016-2018), sub sloganul „Together We Innovate GEMBA Worldwide – Growth Toward Our 100th Anniversary (2021) and Beyond”. Achiziția este în conformitate cu strategia de creștere a planului, ce presupune consolidarea businessului în segmentul de echipamente miniere, într-un efort de a realiza o creștere durabilă.
Joy Global este o companie producătoare utilaje şi servicii de exploatare minieră, înfiinţată în anul 1884. Prin mărcile sale de top (P&H, Joy şi Montabert), Joy Global produce echipamente originale și piese pentru aplicații miniere subterane și de suprafață, precum și sisteme de manipulare a materialelor și componente pentru o varietate de aplicații, produse complementare celor existente în oferta Komatsu.
full-system-solutions

Komatsu a intrat în acest business al utilajelor miniere încă de la înființarea sa în anul 1921. În anii 1990, compania s-a extins prin achiziționarea unor producători de echipamente miniere și de distribuție ce operau în regiunile miniere majore.
Liniile de produse Joy Global şi Komatsu se vor integra bine, extinzând la nivel mondial opțiunile pentru clienți, Komatsu putând oferi acum echipamentele miniere subterane și încărcătoare frontale super-mari, acolo unde Joy Global este furnizor de top.

Achiziţia Joy Global, companie ce împărtăşeşte o cultură, valori şi strategii similare cu Komatsu, se aşteaptă să aducă brand-ului japonez două beneficii însemnate:
1. O linie complementară de produse
Gama Joy Global de echipamente pentru industria minieră de suprafață include excavatoare cu cabluri, încărcătoare frontale super-mari, dragline și instalaţii de foraj, utilaje pe care Komatsu nu le oferă. Excavatoarele cu cabluri și încărcătoarele frontale super-mari Joy Global se potrivesc foarte bine cu camioanele super-mari electrice Komatsu și vor genera sinergii în vânzări și servicii. În plus, Joy Global produce echipamente miniere pentru subteran, o altă zonă în care Komatsu nu e implicată. Odată cu această achiziție, Komatsu va deveni un actor important în segmentul utilajelor miniere subterane.

2. O ofertă mai puternică de soluţii de top (Dantotsu – best of the best)
Pentru Joy Global, furnizarea de soluții care sporesc siguranța și productivitatea operațiunilor clienților reprezintă o prioritate. De exemplu, cu ajutorul internetului, JoySmart Solutions conectează produsele clienţilor cu experții, folosind date și analize pentru a îmbunătăți performanțele miniere. La rândul său, Komatsu este angajat în îmbunătățirea siguranței și a productivității prin sistemul său Autonomous Haulage, sistemele de gestionare a flotei miniere și Komtrax Plus, toate servind pentru vizualizarea operațiunilor pe șantier.

Komatsu va achiziţiona Joy Global la un preţ de 28.3 U$ per acţiune (un total de aproximativ 2,891 milioane de dolari). Komatsu intenţionează să finanţeze achiziţia prin fonduri și credite bancare și nu intenționează o creştere de capital în acest stadiu. Joy Global va funcționa că filială separată a Komatsu, iar odată încheiată achiziţia, va deveni o subsidiară consolidată a Komatsu.

MEq
By MEq iulie 21, 2016 19:08