Kit-urile de iarnă ţin gerul la distanţă

MEq
By MEq august 20, 2016 16:41

Kit-urile de iarnă ţin gerul la distanţă

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor camioanelor care lucrează în zone cu temperaturi negative (întâlnite în țări precum Canada sau Rusia, unde se înregistrează în mod regulat -35 ˚C), Terex Trucks a lansat două kit-uri de protecție împotriva temperaturilor extrem de reci, destinate camioanelor miniere cu șasiu rigid. Cu ajutorul celor de la Webasto, primul dintre cele două kit-uri, denumit Winter Kit, protejează camioanele care lucrează perioade prelungite în zone cu temperaturi de până la -25 ˚C, în timp ce al doilea, Arctic Kit, permite operarea maşinilor în condiții de siguranță de până la -40 ˚C.

În practică, în țările cu vreme rece, motoarele funcţionează în mod constant chiar și în timpul schimburilor de ture, pentru a menține fluidele calde, a preveni stresul în grupul motopropulsor și scurgerile cauzate de îngheţul garniturilor de etanșare. Recunoscută ca ineficientă, metoda mersului la ralanti nu este una prietenoasă cu mediul și este costisitoare pentru utilizatorul final, din cauza consumului de combustibil inutil.

Graţie thermo-heater-ului Webasto instalat pe camion, consumul de combustibil neproductiv, uzura motorului și timpii prelungiţi de nefuncţionare se reduc semnificativ. Noua tehnologie utilizează un sistem start-stop prietenos cu mediul. Termo-Heater-ul este alimentat odată ce motorul se opreşte; trage lichidul de răcire din motor și îl circulă în jurul componentelor esenţiale. Sistemul de încălzire independent de motor are capacitatea de a menține mașina la o temperatură predeterminată mai ridicată pentru câteva ore după ce motorul a fost oprit, repornind apoi fără probleme.
„Totul este să asculţi vocea clientului – scopul nostru este să oferim soluții adaptate țărilor în care camioanele operează, în acest caz, teritorii precum Rusia, nordul Canadei și chiar al Europei, acolo unde temperaturile pot scădea la niveluri arctice”, a declarat Scott Pollock, manager de produs la Terex Trucks.

În configurația standard, un camion rigid Terex Trucks este proiectat să funcționeze în condiții de siguranță la temperturi de până la -18 ˚C, dar cu ajutorul sistemului de încălzire de ultimă generaţie, camioanele vor fi capabile să lucreze în siguranță până la aproape -40 ˚C.
Montate la fabrica Motherwell din Scoția, kit-urile de protecție vor fi disponibile pe modelele TR45, TR60, TR70 și pe TR100 de 91 t capacitate. Soluțiile pot fi montate şi pe mașinile mai vechi și sunt acoperite pe garanția Terex Trucks.

„Kit-urile antiîngheț nou create vor fi oferite la nivel global pentru clienții care operează camioane în zonele cu climă rece, deoarece protejează atât maşina, cât și şoferul, maximizând astfel timpul de funcționare. În plus, datorită reducerii timpului de relanti al motorului există o potențială economie de combustibil de până la 90% în aceste intervale neproductive, iar aceasta atrage după sine o uzură mai mică a motorului, întreținere redusă și un potențial efect asupra valorii reziduale a mașinii”, a adăugat Pollock.

MEq
By MEq august 20, 2016 16:41