John Deere va achiziționa pachetul majoritar din Kreisel Electric

MEq
By MEq decembrie 16, 2021 19:20

John Deere va achiziționa pachetul majoritar din Kreisel Electric

Deere & Company a semnat un acord definitiv pentru preluarea pachetului majoritar din Kreisel Electric („Kreisel”) – un furnizor de tehnologie pentru baterii cu sediul în Rainbach im Mühlkreis, Austria. Kreisel dezvoltă module și pachete de baterii electrice de înaltă densitate și durabilitate ridicată. În plus, Kreisel a dezvoltat o platformă de infrastructură de încărcare (CHIMERO) ce utilizează această tehnologie de baterii patentată.

Încă din 2014, Kreisel a fost un inovator de top, axat pe dezvoltarea modulelor și pachetelor de baterii electrice răcite prin imersie, destinate pentru aplicații de înaltă performanță și off-highway. Compania dispune de o tehnologie a beteriilor diferențiată și de o de infrastructură de încărcare, deservind în prezent o bază globală de clienți pe mai multe piețe finale, inclusiv vehicule comerciale, vehicule off-road, navale, e-motorsport și alte aplicații de înaltă performanță.

John Deere vede o creștere a cererii pentru baterii ca sistem de propulsie unic sau hibrid pentru vehiculele off-highway. Produsele din portofoliul Deere, precum echipamentele pentru gazon, tractoarele utilitare compacte, tractoarele mici, utilajele compacte pentru construcții și unele utilaje pentru construcția de drumuri se pot baza pe baterii ca sursă principală de energie. Deere intenționează să continue investiția și dezvoltarea de tehnologii pentru a inova, a oferi valoare clienților și a lucra pentru un viitor cu sisteme de propulsie cu emisii zero.

Investiția majoritară în Kreisel Electric îi va permite companiei Deere să integreze în mod optim designurile de vehicule și grupuri motopropulsoare în jurul pachetelor de baterii de înaltă densitate, valorificând tehnologia de încărcare Kreisel pentru a construi infrastructura necesară adoptării de către clienți.

„Tehnologia pentru baterii dezvoltata de Kreisel poate fi aplicată în portofoliul de produse Deere, iar experiența Kreisel pe piață va aduce beneficii pentru Deere, pe măsură ce ne vom extinde portofoliul de vehicule electrice cu baterii. Deere va oferi expertiza, anvergura globală și finanțarea care-i vor permite lui Kreisel să-și continue creșterea rapidă pe piețele de bază”, a declarat Pierre Guyot, Senior Vice President, John Deere Power Systems. „Aceasta este o oportunitate de a investi într-o companie cu tehnologie unică, concepută pentru condițiile solicitante în care clienții Deere lucrează.

„În plus, construirea unui portofoliu electrificat este cheia obiectivului de durabilitate al John Deere de a găsi noi tehnologii care să reducă impactul asupra mediului al noilor produse și să conducă spre sisteme de propulsie cu emisii zero pentru echipamente, crescând eficiența și productivitatea clienților noștri.”

Kreisel Electric își va păstra angajații, numele de brand și marca comercială și va continua să opereze din locația sa actuală din Austria pentru a-și deservi baza de clienți în creștere. Compania a fost fondată de frații Johann, Markus și Philipp Kreisel și are aproximativ 160 de angajați. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost comunicate.

MEq
By MEq decembrie 16, 2021 19:20