JCB lansează primul excavator cu rază redusă și motor Stage V din Seria X

MEq
By MEq septembrie 22, 2021 12:35

JCB lansează primul excavator cu rază redusă și motor Stage V din Seria X

JCB a anunțat primul excavator cu raza redusa și motor Stage V din Seria X de excavatoare pe șenile. Modelul 245XR va concura în clasa de dimensiuni de 22-26 t, accentuând nivelurile excepționale de confort pentru operator, stabilitate, productivitate, eficiență și întreținere.

Dimensiuni compacte
La doar 1.720 mm, 245XR are o rază de pivotare a cozii cu 40% mai scurtă decât modelul convențional 220X, cu care împarte multe caracteristici. Acest lucru oferă un excavator extrem de eficient pentru utilizarea în construcția și întreținerea drumurilor, în lucrările de utilități, în lucrări urbane și pe șantiere cu spațiu limitat.

245XR poate fi comandat în configurația cu braț mono (monoboom) sau braț triplu articulat (TAB – triple articulating boom); de asemenea, balansierele pot fi, la alegere, cu lungimi de 2,4 m și 3,0 m, pentru o forță de rupere mai mare și o rază maximă. Raza maximă de săpare cu braț mono este de 9.952 mm, cu o adâncime maximă de săpare de 6.627 mm.
Având șenile cu patine între 600-900 mm, 245XR oferă o stabilitate excepțională, atunci când sapă peste șenilă și în sarcini de ridicare. Pentru o versatilitate maximă, opțional este disponibilă o lamă frontală.

Confort remarcabil
245XR este echipat cu bine cunoscuta cabină lată de un metru, întâlnită pe utilajele din Seria X – cabină cu 15% mai mare decât cea din generația anterioară JS. Cu un volum interior de 2,86 m3, este cea mai mare cabină din segmentul ei, oferind operatorului maximum de confort pe toată durata zilei de lucru.

Nivelul de zgomot la interior este de 69 dBa, ceea ce o face una dintre cele mai silențioase din clasa ei. Gama de opțiuni de scaune include modele dezvoltate împreună cu Grammer, pentru suport și maximum de confort. În dotarea standard întâlnim un scaun pneumatic reglabil, cu încălzire, cu suport lombar mecanic, în timp ce scaunul super deluxe cu încălzire și răcire, plus reglare lombară electrică, este disponibil ca opțiune. Pachetele de comutatoare CommandPlus actualizate sunt amplasate în dreapta scaunului, acolo unde se află și un display multifuncțional de 7”.

Cabina de pe utilajele din Seria X are 11 guri de ventilație complet reglabile, cu mai multe moduri de direcționare a fluxului de aer, pentru a se potrivi operatorului, dar și condițiilor meteo exterioare. Există o numeroase spații de depozitare în interior, cu un spațiu mare în spatele scaunului operatorului, iar preșurile pot fi îndepărtate pentru o curățare ușoară. Specificațiile standard includ controlul climei, radio cu Bluetooth (din fabrică), parasolare pentru geamuri, pompă de realimentare și trusă de scule. De asemenea, vor fi oferite pachete specifice în funcție de piețele regionale.

Eficiență ridicată
245XR este propulsat de un motor diesel JCB Dieselmax 448, extrem de eficient, compatibil cu standardul european Stage V, cu o putere de 129 kW (173 hp). Motorul de 4,8 litri folosește un filtru de reducere catalitică selectivă (SCR-F) care combina un sistem SCR, un filtru de particule diesel (DPF) și un catalizator de oxidare diesel (DOC) cu o capacitate mare de retenție a cenușii. Nu există EGR (recircularea gazelor de evacuare), sistemul fiind înlăturat din noul colector de admisie, rezultând un motor mai curat.

Sistemul hidraulic folosește pompe Kawasaki de ultimă generație, cu supapă de comandă principală Kayaba, pentru control fin. Diametrul furtunului hidraulic a fost mărit pentru a asigura un debit îmbunătățit cu o rezistență mai redusă, sporind performanța și eficiența transmisiei.

În ciuda caroseriei spate compacte, JCB a instalat uși de service mari, oferind acces ușor la toate filtrele și punctele de umplere. Durata de viață a filtrului de aer și a filtrului hidraulic este de până la 2.000 de ore, în timp ce intervalele de înlocuire a uleiului de motor sunt setate la 500 de ore. Pentru accesul la structura superioară există trepte late, bine distanțate și balustrade, reducând timpii pentru întreținere și sporind siguranța.

Excavatorul JCB 245XR combină raza minimă de pivotare cu spațiul maxim, oferind dimensiuni compacte de operare, fără compromisuri în ceea ce privește performanța sau productivitatea. Cu o cabină foarte spațioasă și confortabilă, stabilitate și productivitate impresionante, o transmisie extrem de eficientă și o întreținere excelentă, 245XR impune un nou standard în sectorul excavatoarelor cu rază redusă de pivotare, în clasa de 22-26 t.

MEq
By MEq septembrie 22, 2021 12:35